Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindenburg Jack Dorsey’in Bitcoin Şirketi İçin Short Pozisyon Aldı, Hisseler Çakıldı!

Yatırım ve araştırma şirketi Hindenburg Research, Jack Dorsey’in ödeme şirketi Block (SQ) hakkında yayınladığı skandal iddaların bulunduğu raporda, short (kısa) pozisyon aldıklarını bildirdi. 

Açığa satış odaklı yatırım şirketi Hindenburg Research 23 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı raporda, Twitter Kurucusu ve Bitcoin (BTC) destekçisi Jack Dorsey tarafından kurulan ödeme şirketi Block’a dair skandal iddialarda bulundu ve short pozisyon aldığını belirtti.

Hindenburg Research, toplamda iki yılı aşkın bir soruşturma sonucu elde ettiği veriler kapsamında, Block hisselerinde %65 ile %75 arasında bir düşüş öngördüğünü dile getirdi. Şirketin bu öngörüsü ve SQ’da bir short pozisyon alması Block hisselerinin %25’ten fazla düşüş yaşamasına neden oldu.

Suç Tacirlerinin Favorisi

Hindenburg Research, 2021 yılında kar amacı gütmeyen bir başka kuruluş Polaris’in raporuna atıfta bulunarak Block’un kripto para destekli ödeme uygulaması Cash App’in ABD suç faaliyetlerinin finansal kollarında en sık kullanılan mobil uygulamalardan biri olduğunu söyledi. ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) gelen birçok şikayetin Cash App’in suç faaliyetlerinin finansal ayağını kolaylaştırdığına işaret ettiğini belirtti.

Öte yandan yine bakanlığa yapılan şikayetlere atıfta bulunan rapor, uygulamanın uyuşturucu konusundaki kötü şöhretiyle bilinen yerel suç örgütü Sinaloa da dahil olmak üzere birçok organize suç örgütü tarafından kullanıldığının altını çizdi.

Veriler Sahte

Hindenburg Research ayrıca şirketin verileri manipüle ettiğine dair eski şirket çalışanlarının ifadesine de dayandırdığı bir takım iddialar öne sürdü. Uygulamada bulunan kullanıcıların birden fazla hesabı olduğuna dikkat çeken şirket, Block’un benzersiz hesaplar yerine aktif hesap metriklerini öne çıkararak uygulamanın olduğundan daha yaygın gösterilmesini sağladığını iddia etti.

Raporda eski çalışanların inceledikleri hesapların %40 ile %75’inin sahte olduğunu ve dolandırıcılık ve suç gelirlerinin aklanması ile ilgili faaliyetlerde kullanılan tek kişiye bağlı hesaplar olduğuna dair ifadelerine yer verildi.

Block’tan Karşılık Geldi

Öte yandan Block 23 Mart tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile beraber çalışarak Cash App ile ilgili yanıltıcı bilgiler sağlayan Hindenburg ile ilgili yasal işlem başlatacaklarını bildirdi.

Block Hindenburg’un short pozisyonları ile tanınan bir şirket olduğuna dikkat çeken Block, raporu incelediklerini ve yatırımcıların kafasını karıştırmak için özellikle oluşturulduğuna inandıklarını dile getirdi.

Nasdaq verilerine göre SQ, raporun yayınlanmasından sonra açılışta %18 değer kaybederek seansa başladı. İlerleyen saatlerde hissenin değer kaybı 56,60 dolar seviyesi ile %25’e kadar ilerledi. SQ, seansı 61,88 dolar seviyesinde kapattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!