Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Endüstri Uzmanı: Bitcoin ETF’si Yıl Sonuna Kadar Gelmeyecek

Yakın zamanda, popüler kripto para birimi programı CrpytoTrader‘ın sunucusu Ran Neu-Ner, kripto para sektörünün neden Bitcoin ETF‘sine ihtiyacı olduğu ve olası bir ETF’nin ne zaman geleceği konusunda endüstri uzmanları ile röportaj gerçekleştirdi. NeuNer’in görüşlerini aldığı iki kişi ise, O Group CEO’su Maja Vujinovic ve Asya menşeli OSL firması CEO’su Dave Chapman oldu.

Vujinovic popüler olmayan bir cevap ile sohbete başlayıp, kripto para dünyasının likidite sağlamak için illa ki ETF’ye ihtiyaç duymadığını vurguladı. Kendisi bunun yanı sıra ETF’nin kurumsal yatırımcıları kripto para alanına çekecek tek çıkar yol olmadığını da ifade etti. Vujinovic şimdiden bile birçok bankanın ve kurumsal finans platformunun yavaş yavaş kripto para birimlerine geçiş yaptığını, kripto para kökenli elemanlar işe aldığını belirtti.

Kendisinin yıl sonuna kadar olası bir ETF onayı görür müyüz sorusuna cevabı ise koca bir hayır oldu. Vujinovic ETF kararının bu yıl gelmemesinin temel sebebini bu kararın tek bir tarafa ait olmamasına bağladı ve ekledi: ”

”İnsanların öğrenmek için vakte ihtiyacı var. Bence kripto para birimleri ile ilgili bilgilerin komitelere gitmesi ve yayılması önemli. SEC bunun onaylanması için büyük ihtimalle diğer kurumlarla da iletişim kuracak. Onaydan önce çeşitli benzer kurumların ”oluru” gerekiyor. Bunun yıl sonuna kadar gerçekleşeceğini zannetmiyorum.”

OSL firmasının CEO’su Chapman ise, SEC’in ETF onayı vermemesinin arkasında,  kripto para alanında kaliteli borsa eksikliği olduğunu düşünmekte. En azından SEC’in bu görüşte olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment