Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Cumhurbaşkanı Blockchain’i Halkın İyiliği İçin Kullanmak İstiyor

Malta‘nın en önde gelen sosyal yardım kuruluşlarından olan President’s Trust, kamu sektöründeki şeffaflığı ve güvenilirliği arttırmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

Malta’da Yeni Gelişme

President’s Trust organizasyon olarak yaptığı işlemlerin maliyetini azaltmak, işlem süreçlerini daha şeffaf ve güvenilir bir hale getirmek için Blockchain Charity Foundation ile bir anlaşma imzaladı.

Malta’nın cumhurbaşkanı olan Marie Louise Coleiro Preca, yakın zamanda Blockchain teknolojisiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Preca, Malta of Today gibi yerel kaynaklara göre bu teknolojinin sosyal yardım kuruluşları tarafından kullanılabileceğine ve epey verimli olabileceğine inanıyor. Buna örnek olarak onkoloji hastalarına özel bir huzur bahçesi hazırlamak için bağış toplayan Malta Community Chest Fund’a yardım eden Stasis’i örnek gösterebiliriz.

President’s Trust da artık çeşitli alanlarda Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlayacak. Blockchain Charity Foundation’ın yönetim kurulu başkanlığı da yapan Cumhurbaşkanı Preca, şu açıklamayı yaptı:

“President’s Trust ile Blockchain Charity Foundation arasında kurulan bu ilişki gerçekten çığır açıcı.”

Blockchain teknolojisinin pek çok şirketin iş yapma şeklini değiştirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Preca, bu teknolojinin birbirinden farklı alanlarda kullanılabileceğini ve ‘güven’ duygusu aşılayabileceğini düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Preca Blockchain teknolojisinin ayrıca hayır kuruluşları için de epey verimli olabileceğine inanıyor. Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamalarda Blockchain teknolojisinin hem kamu sektörünü hem özel sektörü ciddi manada değiştirebileceğini düşünüyor ve bu değişim sayesinde pek çok kişinin çeşitli olanaklardan faydalanmaya başlayabileceğine inanıyor. Cumhurbaşkanı Preca sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Gerçek adalet ve sosyal dayanışma işte tam olarak budur.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment