Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İkinci Pizza Vakası: Türk Kripto Para Yatırımcısı, Evlilik İçin 8 Bin BTC Bozdurmuş

Kripto para sektörünün en ünlü hikayelerinden birisi de, vakti zamanında 10 bin Bitcoin ile iki adet pizza satın alınmasıdır. Hatta bugüne özel bir ‘Bitcoin Pizza Günü’ dahi var.

İşte bunun bir benzeri de, Türk kripto para sektöründen geldi. Türkiye’nin ünlü kripto para simalarından birisi olan Yavuz Selim Yıldız, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 2010 yılında evlilik için tam 8 bin adet BTC bozdurduğunu söyledi.

Yıldız, attığı tweete şunları yazdı:

”Evlilik için 8 bin BTC bozdurdum. O zaman için 10 bin dolar ediyordu. Kısacası düğün, bana 80 milyon dolara patladı.”

Bu tweet, elbette çok kısa bir sürede büyük bir ilgi çekti. Şu anki piyasa değeri yaklaşık 80 milyon dolar olan Bitcoin’i bozduran Türk yatırımcı, bu hamlesi ile, belki de tarihin en pahalı düğünlerinin birinin altına imza attı.

Yıldız, daha sonra ise attığı tweette, Bitcoin’e ilk olarak 2010 yılında yatırım yaptığını da söyledi. Başarılı yatırımcı, aynı zamanda o dönem elindeki tüm BTC’leri evlilik için elden çıkardığını da sözlerine ekledi.

Yavuz Selim Yıldız, o dönem için 10 bin dolar toplam para ile elinden çıkardığı Bitcoin’leri almak için ise 4500 dolarlık bir meblağ ödediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment