Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 10.000 Dolar Altına Düşüşünü Balinalar Mı Tetikledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz haftalarda dakikalar içerisinde 600 dolara yakın değer kaybederek 10.000 dolar altına sürüklenmişti. Birçok kripto para yatırımcısı o tarihlerde bunun olası bir balina manipülasyonu olabileceğini ifade etse de söz konusu iddia hakkında herhangi bir araştırma bugüne dek yapılmamıştı.

Coin Metrics ise yeni araştırmasında Ağustos ayı sonundaki düşüşün balinalar kaynaklı olup olmadığını belirledi. Araştırmaya göre ilk yüklü satışlar ABD merkezli Coinbase kripto para borsasında başladı. Coin Metrics’in elindeki verilere göre Coinbase üzerinde 28 Ağustos tarihi ve Türkiye saati ile 20:54 itibariyle üç büyük satış yapıldı. Satışlarda toplamda 72 Bitcoin, 740.000 dolar gibi bir fiyata elden çıkartıldı.

Ayı piyasasının geldiğine dair bir ibare olmadığından dolayı yüklü üç satış olağan dışı olarak tanımlandı. Diğer kripto para borsaları ise yüklü satışlar gerçekleştirmedi. Ancak Coin Metrics’in iddiasına göre yapılan bu üç büyük satış algoritmik trade programlarını harekete geçirmiş olabilir.

Bunun yanı sıra birçok kripto para yatırımcısı anlık 100 veya 200 dolarlık düşüşlerde birilerinin içeriden bilgi almış olabileceğini düşünüp, daha sert düşüşten etkilenmemek için ya başka kripto para birimlerine ya da itibari paraya geçiş yapmakta.

Sonuç olarak satış üç büyük hamle ile başlasa da, devamı bireysel yatırımcılar kaynaklı yapılmış gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment