Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İkiz Kardeşlerden Biri Bitcoin Biri Gümüş Yatırımı Yaptı: Şimdi Ne Durumdalar?

İkiz kardeşlerin yatırım hikayesini anlatan Reddit gönderisi okuyanlara “bunlar kesin çift yumurta ikizi” dedirtti. Kardeşlere amcalarından 100’er bin dolar miras kaldı; biri gümüş biri Bitcoin yatırımı yaptı. Bakın şimdi ne durumdalar.

Kendine “ahmak ikiz kardeş” anlamına gelen “TheDumbTwin” ismiyle Reddit’te bir hesap açan kullanıcı, ikiz kardeşiyle farklı yönlere ayrılan yatırım hikayesini anlattı. İki kardeş, 2013 yılında amcalarını pankreas kanserinden kaybettiler. Amcaları vasiyetiyle her birine 100 bin dolar bıraktığını bildirdi.

Kardeşler, paralarının birden çerçöp olmasını istemedikleri için kendilerine bırakılan bu mirasın bir kısmını yatırım için ayırmaya karar verdiler. Cointelegraph’ın da haberinde konu ettiği üzere, kardeşlerden biri gümüşe diğeri ise Bitcoin‘e yatırım yapmayı tercih etti. Henüz hikayenin tamamını dinlemeden, ahmak kardeşin hangisi olduğunu tahmin edebiliyor musunuz?

Biri gümüşe biri Bitcoin’e yatırım yaptı

Reddit kullanıcısı, para ellerine geçtikten sonra kardeşiyle birlikte farklı yatırım yollarını tartıştıklarını anlattı. Kendisinin son 10 yıldır gümüş yatırımına ilgi duyduğunu; gümüşün hisse senetlerine ve tahvillere en iyi alternatif olduğunu savunduğunu belirtti. İkiz kardeş ise Bitcoin’i yeni öğreniyordu ve getirisinin üstel olacağı konusunda kararlıydı.

Fakat Reddit kullanıcısı buna karşılık kendisinin, Bitcoin’in bir spekülasyon olduğunu söylediğini ve ikiz kardeşini bu yatırımdan vazgeçirmek için uğraştığını dile getirdi. “TheDumbTwin” bunun tamamen bir para kaybı olacağını düşünüyor ve BTC yatırımına şiddetle karşı çıkıyordu.

bitcoin-gumus-yatirimi

O zamanlar bir Bitcoin yaklaşık 100 dolardı

Reddit kullanıcısı, kardeşinin kendisini dinlemeyerek 50 bin dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığını anlattı. Bitcoin o zamanlar yaklaşık 100 dolara denk geliyordu ve ikiz kardeşinin elinde 500’den fazla BTC vardı. Öte yandan kendisinin parasının çoğunu hisse senetlerine ve 30 bin doları ise gümüşe yatırdığını dile getirdi.

Reddit kullanıcısının anlattığına göre BTC yatırımcısı kardeş, aldığı Bitcoin’lerin birini bile satmadı, hatta onları başka kripto para birimleriyle değiştirmedi bile. İkiz kardeşi zaten dolgun maaşlı bir işte çalışıyordu ve Bitcoin’lerini bozdurması için de bir sebebi yoktu.

“TheDumbTwin” 2013 yılında gümüşe yatırdığı 30 bin dolarlık yatırımın şu an yalnızca 26 bin dolar ettiğini; tüm yatırımlarının toplam değerinin 100 bin doların altına olduğunu söylüyor. Buna karşılık ikizinin şu an 2013 yılında aldığı Bitcoin’ler ile birlikte 10 milyon doların üzerinde parası olduğunu dile getiriyor.

“Kardeşimin yalnızca Bitcoin serveti, benim tüm net değerimin 100 katından fazla”

“Kıskanıyorum!”

“TheDumbTwin” kardeşinin hala 500’den fazla Bitcoin’i olduğunu söylüyor. Kardeşinin yakında emekli olacağını ve birikimleriyle harika bir hayat yaşayacağını söylüyor. BTC yatırımcısı kardeşinin karısı ve çocuklarıyla birçok seyahat planlandığını ve daha hayatının geri kalanını şimdiden yoluna koyduğunu belirtiyor.

Reddit kullanıcısı ikizi için ne kadar mutlu olsa da, onu içten içe kıskandığını ve parlak geleceğini düşündüğünde canının yandığını söylüyor. Sürekli kendine “aynı yatırımı sen de yapsan artık çalışmak zorunda kalmazdın” dediğini söyleyen “TheDumbTwin” bu duygunun üstesinden gelip gelemeyeceğini bilmediğini de ekliyor.

“Kardeşim şimdi bana bir Bitcoin verdi ve onu satmayacağım”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!