Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlk Defa Ayı Piyasası Mı Yaşıyorsunuz?: İşte Michael Saylor’dan Bitcoin (BTC) Tavsiyeleri

MicroStrategy’in kurucusu Michael Saylor, ilk defa ayı piyasası yaşayan Bitcoin (BTC) yatırımcılarına tavsiyelerde bulundu.

Bitcoin yatırımlarıyla tanınan MicroStrategy’in kurucusu Michael Saylor, Los Angeles Pasifik Bitcoin konferansında Cointelegraph açıklamalarda bulundu. Saylor açıklamasında, ilk defa ayı piyasası yaşayan yatırımcılara tavsiyeler sundu. Saylor’ın demecindeki ana temayı, Bitcoin söz konusu olduğunda “uzun bir zaman perspektifine sahip olmanız gerektiği” yönündeki açıklamaları oluşturdu:

Eğer Bitcoin satın alıyorsanız ve dört yıldan daha az bir zaman ufkunuz varsa, sadece spekülasyon yapıyorsunuz demektir. Dört yıldan fazla bir zaman ufkunuz varsa, o zaman yapmanız gereken şey dolar maliyet ortalaması almaktır. On yıl ya da daha uzun süre elinizde tutmak istediğiniz varlığı satın alırsınız ki bu da uzun vadeli bir değer deposu anlamı taşır. Kendinizi kaptırıp günden güne, haftadan haftaya fiyata bakmayın.

Milyardere göre Bitcoin’e değer biçmek bir eve değer biçmeye benziyor. Saylor bu ev alegorisi üzerinden şöyle bir örnek veriyor:

Eğer bir ev satın alsaydınız ve sonra partiye gittiğinizde sarhoş olsaydınız ardından saat 11’de ya da gece yarısı gidip ‘Evim için ne kadar ödersiniz? Size tüm evimi hemen satmak istiyorum.’ derseniz, birisi şöyle diyebilir: ‘Aslında ev alacak havada değilim. Sana ödediğinin yarısını veririm’ ve siz de ‘Bütün paramı kaybettim’ diyerek umutsuzca eve dönersiniz.

Saylor, Bitcoin yatırımının uzun vadeli olacağını ve kısa vadede ihtiyaç duyulacak paranın bir yatırım sermayesi değil de işletme sermayesi olduğunu vurguluyor. Saylor, enflasyonist buhranla uğraşan Arjantin üzerinden şöyle bir örneklem sunuyor:

Arjantin’de yaşıyorsanız, bir ya da iki ay boyunca peso, bir ya da iki yıl boyunca dolar tutmanız mantıklı bir modeldir. Bitcoin’i ise on ya da iki yıl boyunca elinizde tutuyorsunuz. Ve bu frekanslarda ve zaman dilimlerinde düşündüğünüzde, her şey mantıklı gelmeye başlar.

Saylor 2021 yılında benzer bir örneği Dolar/TL paritesi 14‘e yükselince Türk yatırımcılar için de vermişti. “Hayatta kalmak istiyorsanız Türk Liranızı dolara çevirin” diyen saylor söylerine şöyle devam etti “geleceğinizi kurtarmak istiyorsanız Türk Liranızı Bitcoin’e çevirin.

MicroStrategy’nin 130.000 Bitcoin’e sahip olduğu biliniyor. Bu sayı da toplam Bitcoin arzının %0,62’sine tekabül ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!