Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Illinois Üniversitelerinde Açılan Bitcoin Sınıfları Dolup Taşıyor

Öğrencilerin kripto para ve Blockchain teknolojisine odaklanan derslere akın etmesiyle Bitcoin, Illinois’deki üniversite deneyimini ele geçiriyor.

Çoğu üniversite öğrencisi, kendi özel branşlarıyla alakalı olan kurslarda coşkularını ve enerjilerini odaklama eğiliminde. Bu amacın dışında kalan dersler, genellikle öğrencilerin GNO(Genel not ortalaması)’larını yüksek tutmalarını sağlamak ve kolay oldukları için alınıyor. Bununla birlikte yeni derslerin Illinois üniversitelerinde son derece popüler olduğu gösterilen ilgi ile kanıtlanmış oluyor. Profesörler, Bitcoin ve diğer kripto paraların yanı sıra Blockchain ile ilgili herhangi bir dersin açılır açılmaz dolduğunu söylüyorlar.

Kripto Paralar Dersliklerde

Kripto paraların konusu, öğrencileri derse gelmeye motive ediyor. Illinois eyaletinde ki bir çok üniversite Bitcoin ve Blockchain konusunda uzmanlaşmış kurslar düzenleniyor. Profesörler ve öğrenciler artık kripto para ve onun altında yatan Blockchain teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmanın finans ve iş alanlarında kariyer yapmak için hayati önem taşıdığını biliyorlar. Bu nedenle, bu konularda uzmanlaşan öğrenciler kripto para sınıflarıyla ilgileniyorlar ancak yalnız değiller. Bu derse mühendislik, bilgisayar bilimleri ve diğer birçok çalışma alanından mezun olan öğrenciler de kaydoluyor.

Şu anda kripto para derslerini sunan üniversitelerin bazıları arasında Northwestern Üniversitesinin Kellogg Yönetim Okulu, Illinois Teknoloji Enstitüsü, DePaul’s Driehaus İşletme Üniversitesi ve Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi bulunmakta.

Bazı profesörler bu tür teknolojilere olan ilgilinin genel olarak yeniliklere açık ve hevesli olan gençler tarafından oluştuğunu söylüyor. Eski ÖĞRETİM ÜYELERİ ve öğrencilerin geleneksel finansal konulara odaklanmayı tercih ettiklerini belirtiyorlar. Profesör Gib Bassett, bu bölünmeden şu şekilde bahsediyor:

“Bitcoin hakkında bilgi almak istiyorlar. Ebeveynleri onlara Bitcoin’in bir balon olduğunu söylüyor. Bu çılgın, saçma bir olay ve üç yıl önce yatırım yapan arkadaşları şu anda milyoner. Bunun için nesile ait bir bileşen olduğu çok açık”.

Bitcoin Dersleri Her Yerde Ortaya Çıkıyor

Kripto para kurslarını talep eden üniversiteler bir tek Illinois’de değil. Stanford, bu tür dersleri sunan önemli bir üniversite. Stanford Computer Security Lab’ın ortak direktörü Dan Boneh, çevrim içi sınıfına bir milyondan fazla kişinin kaydolduğunu söyledi.

MIT ve California Üniversitesi, kripto para temalı sınıfları sunan iki büyük isim. Geçtiğimiz yıl Arizona State Üniversitesindeki Blockchain Araştırma Laboratuvarına 50.000 dolar bağışlayan Dash, şimdi de laboratuvarla ortaklaşa çalışıyor. ASU’daki Ira A. Fulton Mühendislik Okulundaki Dean Kyle Squires, bu eğitimin önemini vurguluyor:

Blockchain Araştırma Laboratuvarı, öğrencilere ticari işlemlerin yapısını değiştiren Blockchain teknolojilerine erken erişim olanağı sunmak dışında, onlara tasarım sürecinin bir parçası olma ve gerçek dünyadaki yenilik ve tasarım için eşsiz bir fırsat veriyor”.

Kripto para sınıflarının neden bu kadar popüler olduğu anlaşılabiliyor. Blockchain teknolojisinin dünyamızı etkileme potansiyeli muazzam. Ayrıca Bitcoin’in ve diğer kripto paraların bağımsız doğası kesinlikle gençlere hitap ediyor. Eski nesillerin aksine, genç üniversite öğrencileri yenilikçi teknolojileri benimsemeye oldukça istekli. Ayrıca, gelecekteki kariyerinde büyük bir etkisi olacak bir şey üzerinde çalışmak akıllıca.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment