Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coca-Cola Ve ABD Dış İşleri Bakanlığı Yeni Bir Blockchain Teknolojisi İçin Birlikte Çalışacak

Geçtiğimiz günlerde içecek sektörünün dev markası Coca-Cola, ABD dış işleri bakanlığı ve 3 diğer şirket ile bir araya gelerek dünya çapındaki işçileri kayıt altına alacak yeni bir Blockchain teknolojisi yaratma projesini duyurdu.

Uluslararası Çalışma örgütüne göre dünya çapında 25 milyona yakın insan zorunlu olarak çalıştırılmakta ve bunların %47‘si Asya-Pasifik bölgesinde yaşamakta.

Özellikle içecek şirketleri şeker kamışlarını elde ettikleri ülkelerde zorla işçi çalıştırdıkları gerekçesiyle düzenleme kurumları tarafından sıkça baskı altında bulunmakta. Geçen yıl şeffaf bir tedarik zinciri oluşturma amacıyla çalışan KnowTheChain şirketi yaptığı bir araştırmada yiyecek ve içecek şirketlerinin bir çoğunun bu zorunlu işçi çalıştırma problemini çözmekte yetersiz kaldıklarını belirledi.

Yeni proje Blockchain’in doğrulama ve dijital “noter”lik yapma yeteneklerini kullanarak çalışan işçilerin kayıt işlemlerini ve sözleşmelerini güvence altına almayı planlıyor.

Coca-Cola‘nın iş yeri haklarından sorumlu yöneticisi Brent Wilton:

“Şu anda projenin bir deneme sürümü için ortaklık anlaşmaları yapmaktayız. Devamında bu proje sayesinde tedarik zincirimizde bulunan çalışma politikalarının onaylanma sürecindeki etkinliği ve şeffaflığı arttırmayı amaçlıyoruz.”

Dış işleri bakanlığının yardımcı müsteşarı yaptığı açıklamasında ise proje hakkında optimist olduklarını belirtti. Ve Blockchain’in şirketleri kontratlara uymalarını veya işçiler için etik uygulamaları kullanmalarını zorlayamaz fakat bir delil zinciri oluşturarak bu kurallara uymalarını sağlayabileceğini belirtti.

Dış işleri bakanlığı ayrıca bunun Blockchain kullanılarak işçi hakları hakkında yapılan ilk büyük proje olduğunu da söyledi. Bakanlık, Blockchain’i sosyal hayatın gelişiminde yararlı bir araç olarak görmekte.

Projenin Blockchain platformunun kurulması aşamasını ABD’li teknoloji şirketi Bitfury Group üstlenirken, Emercoin şirketi de Blockchain hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment