Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Araştırmasına Göre Bitcoin Ana Akımda Yer Bulabilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayımlanan bir araştırmada Bitcoin’in uluslararası para transferlerindeki rolü incelendi.

Bitcoin kullanımının ülkeden ülkeye nasıl değiştiğinin incelendiği raporda Bitcoin’in özellikle sermaye kısıtlamalarının olduğu, ekonomik olarak izole durumda olan ülkelerde önemli bir finansal araç olduğu ortaya kondu.

Bitcoin’in sermaye girişinin düşük olduğu yerlerdeki yurt dışı işlemlerinde yoğun şekilde kullanılıyor olması, insanların onu baskıcı koşullardan çıkmak ve global piyasalara erişmek için kullandığını gösteriyor.

Bitcoin’in ABD’deki benimsenme oranı, gelişmekte olan birçok ülkeye kıyasla çok daha düşük bir seviyede. ABD pazarında hala geleneksel yatırım araçları baskınken Bitcoin, Venezuela ve Ukrayna gibi ülkelerde çok daha yaygın şekilde benimseniyor.

IMF araştırmacıları, “ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması, Bitcoin’in ana akım finansal operatörler tarafından -dolaylı yoldan olsa bile- gitgide daha fazla kullanılacağı anlamına gelebilir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!