Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Başkanı: Kripto Paralar Dikkate Alınmalı

IMF başkanı Christine Lagarde, merkez bankalarının ve finansal hizmet veren yerlerin kripto paraları daha yakından incelemeleri gerektiğini söyleyerek uyardı.

Washington’da yapılan IMF yıllık toplantılarında CNBC’ye konuşan Lagarde:

“Çok büyük yıkımlar görmek üzere olduğumuzu düşünüyorum.” dedi

Lagarde’a göre kripto paralar, IMF’nin özel çekme hakkı(SDR) adını verdiği rezerv para birimini geliştirmede önemli bir rol oynayabilir.

“Özel çekme hakkını incelememiz bize teknolojinin nasıl daha yararlı ve daha az maliyetli olabileceği hakkında bilgi verebilir.”

IMF bir süredir teknolojinin potansiyellerini araştırmaktaydı. Sınır ötesi ödemeler ve merkez bankası destekli kripto paralar gündemlerinde yer alıyordu.

Fonun yönetim müdürü Lagarde aynı zamanda bu teknolojinin savunucularından biridir.

Geçen ay Londra konferansında konuşan Lagarde, kripto paraların geleneksel paralara kafa tutabileceğini söylemişti. Lagarde haziran ayında ise dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) dolandırıcılara ve terör fonlarına karşı kullanabileceğini dile getirmişti.

Lagarde CNBC ile bugünkü konuşmasında JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’un Bitcoin’i dolandırıcılıkla itham etmesini doğru bulmadığını söyleyerek kripto paraların yanlış kategoriye sokulduğunu açıkladı ve:

“Kripto paralar göründüklerinden çok daha fazlasına sahip” dedi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment