Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF, Rusya’nın Bitcoin Madenciliği Yapmasından Şüpheleniyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), Rusya’nın yaptırımlardan kurtulabilmek amacıyla madencilik yapabileceğini düşünüyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel finansal istikrar hakkında yayınladığı raporda, Rusya’nın, Ukrayna ile arasındaki gerilimin ardından ABD ve Avrupa Birliği tarafından yapılan yaptırımlardan korunabilmek amacıyla kripto para madenciliği yapmayı planlayabileceğini belirtti.

IMF, Rusya’nın parayı geleneksel finansal sistemin dışına çıkarabilmek amacıyla birçok şey yapabileceğini söyledi. Örnek olarak ise; “Merkeziyetsiz borsa (DEX) kullanabilir ya da anonimliği artıran gizlilik odaklı firmalarla iş birliği yapabilir.” dedi

Buna ek olarak ise, Monero (XMR) gibi işlemlerin gizlendiği protokollerin Rus hükümetine yapılan yaptırımları hafifletebileceğini söyledi.

IMF, hem ABD hem de Birleşik Krallık regülatörlerinin kripto para şirketleri de dahil olmak üzere tüm işlemleri daha dikkatli takip etmelerini söyledi.

400’den fazla yaptırımla karşı karşıya olduğu belirtilen Rusya’nın kripto para kullanmaktan başka çözümü olmadığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz ay Arjantin hükümeti, Uluslararası Para Fonu’ndan yaklaşık 45 milyar dolar borç almıştı. Bu paranın kara para aklamayı ve diğer olumsuz faaliyetleri önlemek için kripto para kullanımı zorlaştıracağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!