Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF’den Dijital Para Uyarısı: Tüm Sistem Değişebilir!

IMF yöneticilerinden Tobias Adrian, günümüz finans sisteminin geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamalarda dijital paralara değindi.

Dijital paraların kısa süre içerisinde büyük popülerlik kazandıklarından bahseden Adrian, bunun gelecekte ciddi sonuçlara yol açabileceğini düşünüyor.

Yeni Bir Sistem

Uluslararası Para Fonu Para ve Sermaye Piyasaları Müdürü Adrian, dijital paraların günümüz finans sistemini büyük ölçüde değiştirebileceklerine inanıyor.

Adrian konu hakkında verdiği röportajda tüm merkez bankalarını uyardı ve dijital paraların araştırılması gerektiğini vurguladı. Kendisinin konu hakkında verdiği demeçlerden bir kesit şu şekilde:

ABD’de ve dünyadaki diğer ülkelerde büyük çaplı bir değişiklik görmemiz an meselesi. Bu yeni teknolojinin çok kısa bir süre içerisinde yepyeni bir küresel ödeme sistemine dönüşme ihtimali var.

IMF yetkililerinin dijital paralar hakkındaki bu görüşleri pek çok regülatörün ve merkez bankası yetkilisinin kararını etkileyebilir. G7 üyelerinin kısa süre içerisinde kripto paralarla ilgili yeni kararlar almaları bekleniyor. IMF tarafından yapılan bu açıklamalar, G7’de alınacak kararı da etkileyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment