Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF ve El Salvador Hükümetinden Bitcoin Görüşmesi: Ekonomik Riskler Tartışıldı

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador’a gerçekleştirdiği ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ülkenin orta vadeli büyümesini destekleyecek ve Bitcoin ile ilişkili riskleri azaltacak politikalar üzerinde durduğunu belirtti.

Salı günü yapılan IMF açıklamasında, “Kamu maliyesini güçlendirme, banka rezerv tamponlarını artırma, yönetişim ve şeffaflığı geliştirme ve Bitcoin kaynaklı riskleri azaltmaya yönelik politikalara odaklanan bir IMF destekli program için müzakerelerde ilerleme kaydedildi” denildi.

BM finansal ajansı, El Salvador yetkilileriyle ülkenin kamu borcunu istikrara kavuşturmayı amaçlayan politikaların tartışıldığını bildirdi. Bu politikalar arasında, Bitcoin’in ülke içinde yasal para birimi olarak yönetilmesi ve hükümetin elinde tuttuğu yaklaşık 5.750 Bitcoin’in (mevcut fiyatlarla 328,6 milyon dolar değerinde) yönetimi yer alıyor.

“Bitcoin konusunda birçok risk henüz gerçekleşmemiş olsa da, şeffaflığı artırmak ve Bitcoin projesinden kaynaklanabilecek potansiyel mali ve finansal istikrar risklerini azaltmak için daha fazla çaba gerektiği ortak bir şekilde kabul ediliyor. Bu ve diğer kilit alanlarda daha fazla müzakere gerekmekte” ifadesi eklendi.

IMF, El Salvador ile mali politika üzerinde anlaşma arayışında

IMF ekibi, uzun vadeli istikrar ve refahı sağlamak için El Salvador yetkilileriyle yakın iş birliğini sürdürmeyi hedeflediğini belirtti. IMF’nin başlangıçtaki odak noktası, kritik sosyal ve altyapı harcamalarına yer açarken kamu maaşlarını güçlendirmek.

Salı günü yapılan açıklamada, ülkenin finansal sistem rezerv tamponlarını kademeli olarak güçlendirmeye yönelik bir plan geliştirme konusunda ilerleme kaydedildiği, IMF ve diğer çok taraflı kalkınma bankalarından potansiyel destek ile hükümetin iç finansmana bağımlılığını azaltma çabalarının yer aldığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!