Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Yazardan Bitcoin ve Altın Kıyası: Bu Sefer Görevini Yerine Getiremedi!

Popüler yazar Bitcoin (BTC) hakkındaki eleştirel tutumuyla gündem oldu.

Siyah Kuğu (Black Swan) kitabının yazarı ve Universa Investments danışmanı Nassim Taleb, 6 Ağustos’ta CNBC’nin Squawk Box programında yaptığı açıklamada, 5 Ağustos’taki ani kripto para piyasası düşüşünün, Bitcoin’in sistemik bir çöküşe karşı zayıf bir koruma olduğunu gösterdiğini belirtti.

Taleb, Bitcoin’in bir kez daha varlıkların erimesine karşı bir koruma olmadığını kanıtladığını söyledi. Ünlü kitabı ‘Siyah Kuğu’, rastgelelik ve aşırı olayların bilimini ele alıyor.

5 Ağustos’ta kripto para piyasası, toplam piyasa değerinde 510 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı. Satış dalgasının ardından, CryptoQuant’a göre en iyi 50 kripto paranın %60’ından fazlası 2024 yılında elde ettiği kazançları tamamen kaybetti.

Diğer varlık sınıfları da zarar gördü. ABD’nin büyük şirketlerini içeren S&P 500 endeksi %5’ten fazla düşerken, Japonya’nın Nikkei endeksi yaklaşık %12 oranında geriledi. Ancak CoinMarketCap’e göre Bitcoin’in düşüşü daha sert oldu ve gün içinde yaklaşık %18 değer kaybetti.

Taleb, Bitcoin’in diğer varlıklardan daha kötü performans göstermesini, “Manhattan’daki yüksek fiyatlı gayrimenkuller gibi spekülatif bir varlık” olarak tanımladı ve esasen “borsayı izlemek” için var olduğunu belirtti.

Altının ise daha üstün bir değer saklama aracı olduğunu ve 10.000 yıl boyunca yerde kalsa bile hala altın olarak kalacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!