Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Yöneticisi Kripto Para Düzenlemelerinin ‘Kaçınılmaz’ Olduğunu Söyledi

IMF’nin başındaki isim olan Christine Lagarde, kripto paraların düzenlenmesi hakkında yorumlarda bulundu. Lagarde, kripto paralar ile yapılan işlemlerin uluslararası ölçekte düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) dijital paraların para aklama ya da illegal eylemleri destekleme gibi işlemlerde kullanılmalarını önlemek için aktif olarak çalıştığını söyledi.

Pazar günü kripto paralar hakkında konuşan Lagarde: “Kripto para düzenlemeleri kaçınılmaz. Ekonomik krizden sonraki on yıl boyunca varlık temelli düzenleme yolunu izledik. Görünüyor ki artık faaliyet temelli düzenlemelere geçmemiz gerekiyor.”

IMF Genel Müdürü “uluslararası düzenlemenin ve düzgün denetimin” gerekliliğini vurguladı ve IMF’nin kripto paraların para aklama veya terörizme para sağlama gibi işlemlerde kullanılmasını önlemek için aktif olarak çalıştığını belirtti.

IMF’nin yanı sıra Avrupa’nın önde gelen diğer isimleri de kripto paraların düzenlenmesi hakkında bazı adımların atılması gerektiğini düşünüyorlar. Fransız ve Alman Maliye Bakanları ile Fransa ve Almanya merkez bankalarının yöneticileri, kripto paraların düzenlenmesi konusunun yaklaşmakta olan G20 zirvesinde konuşulmasını istiyorlar.

Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Alman Maliye Bakanı Peter Altmaier, Banque de France yöneticisi Francois Villeroy de Galhau ve Bundesbank başkanı Jens Weidmann, yakın zamanda G20’deki meslektaşlarına bir mektup yollayarak dijital paraların düzenlenmesinin bir gereklilik olduğunu ve kripto paraların yatırımcılar için tehlikeli olabildiklerini söylediler. G20 maliye bakanlarının ve merkez bankası yöneticilerinin 19-20 Mart tarihlerinde Buesnos Aires’te düzenlenecek G20 zirvesinde görüşmeleri bekleniyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment