Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF’den Kripto Regülasyonları Hakkında Çağrı: “Küresel Çerçeveye” İhtiyaç Var

Uluslararası Para Fonu (IMF) dijital varlıklar için küresel bir regülatif çerçeve üzerine tüm regülatörleri beraber hareket etmeye çağırdı.

IMF Sermaye Piyasaları Departmanı 20 Eylül tarihinde IMF’nin resmi web sitesi üzerinde yayınladığı raporda, küresel bir regülatif çerçevenin piyasalara düzen getireceğini, yatırımcıların ve tüketicilerinin güvenini kazanacağını ve faydalı inovasyonların gelişmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Küresel regülasyon durumu incelendiğinde bazı ülkelerin regülasyonlarını tamamlamak üzereyken bazılarının henüz tartışmaya bile başlamadığından bahseden departman, birbirinden kopuk olarak çıkarılan regülasyonların, varlıkların yalnızca daha serbest alanlara göç etmesine neden olduğunu belirtti. Raporda, dijital varlık piyasalarının sürekli gelişen ve farklı teknolojilerle oluşturulan bir piyasa olduğunu bu yüzden regülasyonların eski usullerle başarılı olamadığı belirtildi. Dijital varlık sektörünün geleneksel raporlama gerekliliklerine tabi olmamalarının da veri toplama konusunda regülatörlere sorun çıkardığını ifade eden rapor, veri eksikliğinin regülasyonun işlevselliği için büyük bir problem olduğunu öne sürdü.

Öte yandan departmana göre regülatörlerin dijital varlık sektörüne bakışları da küresel regülasyonun karşısında bir problem olarak yer alıyor. Sektörün fazla geçişken olması, varlıkların regülatif çerçevede daha katı ülkelerden serbest ülkelere rahatça akmasına ve esasında yükün belirli regülatörlerde yoğunlaşmasına neden oluyor. Bu kapsamda departman, finansal güvenlik açısından da ortak regülasyonun gerekli olduğunu iddia ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!