Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Immutable ve Polygon Ortaklık Duyurdu, Token Fiyatı Sert Düştü: İşte Nedeni

Web3 oyun geliştiricisi Immutable ve Polygon Labs (MATIC) stratejik bir ortalık duyururken platformun yerel token’ı IMX %18’e yakın değer kaybetti.

Immutable 21 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Web3 oyunlarının gelişimini hızlandırmak için Polygon Labs ile stratejik ortaklık kurduğunu açıkladı. Şirket ortaklık ile oyun stüdyolarının ve geliştiricilerin Web3 katılımını kolaylaştırmak için ürünlerini Polygon’un sıfır bilgi (zk) teknolojisini kullanarak güçlendireceğini söyledi.

Açıklamaya göre ortaklığın merkezinde Polygon tarafından desteklenen EVM (Ethereum sanal makinesi) uyumlu bir zk-rollups olan Immutable zkEVM yer alacak ve önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek.

Polygon’un zkEVM teknolojisini platforma entegre ederek Ethereum (ETH) merkezli bir oyun ekosistemi inşa ettiklerini belirten Immutable Başkanı Robbie Ferguson, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Her yıl milyarlarca dolar değerinde kaplama paketi (skin) oyunculara herhangi bir hak olmaksızın satılıyor. Bunu artık değiştiriyoruz ve oyuncuları satın aldıkları şeyler üzerinde mülkiyet sahibi yapıyoruz.

Immutable’ın ortaklık sonucunda ana akım oyunların Web3 pazarında faaliyet göstereceğini öne sürmesi üzerine uzmanlar, Call of Duty, God of War gibi AAA sınıfı oyunların Web3 pazarına olan ilgisinin artabileceğini söyledi.

Öte yandan Immutable’ın ortaklık hakkında uzun bir süre boyunca topluluk üzerinde beklenti yaratması ve duyurunun bu beklentileri karşılamaması nedeniyle açıklamanın hemen ardından platformun yerel token’ı IMX 1,51 dolar seviyesinden 1,24 dolar seviyesine kadar gerileyerek %18’e yakın değer kaybetti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %22 değer kazanan IMX, son 24 saatte yaşadığı %9,8 değer kaybı ile yazım itibariyle 1,29 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!