Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Florida Valisinden CBDC’leri Yasaklamak İçin Yasa Teklifi

Florida Valisi Ron DeSantis, dijital merkez bankası parasını (CBDC) bir güvenlik tehditi olarak niteledi ve eyalette yasaklanması için bir yasa teklif etti.

Ron DeSantis tarafından yapılan yakın tarihli açıklama dikkat çekti. Ron DeSantis yaptığı basın açıklamasında, CBDC’lerin yasaklanması için bir yasa önerirken bunun tüketicilerin korunması adına önem arz ettiğini vurguladı. DeSantis’in bu teklifi sadece Florida eyaletini kapsıyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamanın detaylarında ABD Başkanı Joe Biden‘a da sert ithamlarda bulunan DeSantis, Biden’ı teknolojiyi “gözetim ve kontrol” için kullanmakla suçladı:

Bugünkü duyuru, Florida tüketicilerini ve işletmelerini, inovasyonu engelleyecek ve devlet onaylı gözetimi teşvik edecek “merkezi bir dijital doların” pervasızca benimsenmesinden koruyacaktır. Floridalıları Biden yönetiminin finans sektörünü silahlandırmasından korumak istiyorum.

CBDC’lerin Florida ekonomisinin özgürlüğünü ve güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan DeSantis, söz konusu yasanın gizlilik endişelerine ek olarak federal bir CBDC’nin topluluk bankalarının ve kredi birliklerinin rolünü azaltacağının da altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!