Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsanın Yöneticisine Rüşvet Soruşturması: Para Karşılığı Token Listeledi!

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb’ın üst düzey bir yöneticisine, token listelemesi karşılığında rüşvet almaktan soruşturma açıldı.

Güney Kore yerel medyası tarafından sunulan bir habere göre Bithumb’ın üst düzey bir yöneticisi, token listeleme karşılığında rüşvet almaktan soruşturma altına alındı. Resmi kayıtlarda “Lee” soyadı ile anılan şahsın tam adı yasal nedenler yüzünden açıklanmazken hangi token’ın bu rüşvet olayı kapsamında listelendiğine de yer verilmedi.

Yetkililer tarafından yapılan ilk açıklamada, Seul Güney Bölgesi Savcılığı‘nın Mali Soruşturma Bölümü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Lee’nin ofisi ve evi aranarak bir dizi delil niteliğindeki dokümana el konulduğu belirtildi.

Bithumb sözcüsü söz konusu olay hakkında detaylı açıklama yapmayı reddederken savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiğini doğruladı.

Kripto para borsalarının özellikle üst düzey çalışanlarının token listeleme öncesinde “insider trading” yaptığına ya da bu tarz rüşvet olaylarına karıştıklarına dair geçmişte de birçok örnek gözler önüne serilmişti.

Bithumb’ın eski yöneticileri dahil birçok çalışanı geçtiğimiz dönemlerde de benzer gerekçelerle soruşturma altına alınmıştı. Soruşturma kapsamında “gizli yönetim kurulu başkanı” Kang Jong-Hyeon ile ismi açıklanmayan bir kişi zimmete para geçirme iddiasıyla tutuklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!