Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Büyük Kripto Para Borsasında 2 Tutuklama

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb’ın “gizli yönetim kurulu başkanı” Kang Jong-Hyeon ile ismi açıklanmayan bir kişi zimmete para geçirme iddiasıyla tutuklandı.

Güney Kore yerel basını tarafından paylaşılan bilgilere göre Bithumb’ın eski başkanı Kang Jong-Hyun ile adı Cho olarak belirtilen ancak gerçek kimliği açıklanmayan bir kişi yasa dışı işlemler gerekçesiyle tutuklandı. Cho, savcılara verdiği ilk ifadesinde suçunu itiraf etti.

Yetkililer, Kang ve Cho’nun dönüştürülebilir tahvilleri kullanarak Bithumb’a ait şirketlerin hisse değerlerini suni bir şekilde şişirdiğinden ve kendine ait olmayan kullanıcı varlıklarını zimmetine geçirdiğinden şüpheleniyor. Tutuklanan Jong-Hyun’un Bithumb’a bağlı Inbiogen‘in başkanı Kang Ji-yeon‘un abisi olduğu ve kardeşlerin %34,2‘lik hisseyle Bithumb’ın en büyük hissedarı konumunda yer aldığı belirtildi.

Savcılara göre Koreli iki kardeş, şirket fonlarını zimmetlerine geçirmek için Inbiogen ve video prodüksiyon firması Bucket Studio’yu paravan şirket olarak kullandılar. Bucket Studio’nun CEO’su ve tutuklanan Bithumb kurucusunun kardeşi Ji-yeon, prodüksiyon firmasının resmi web sitesinden bir bildiri yayınlayarak hissedarlardan özür diledi ve abisi hakkındaki iddiaların doğrulanmadığını vurguladı. İki kardeşin bu işlemleriyle Cho lakaplı kişinin bağlantısı olup olmadığı ise belirtilmedi.

Yaklaşık 1 hafta önce Kang Jong-Hyeon ve iki diğer yönetici hakkında aralarında zimmete para geçirme dahil olmak üzere birkaç farklı suç nedeniyle tutuklama emri çıkartılmıştı. Bu kararın ardından kısa bir süre sonra ise yerel borsada işlem gören iki token’ın fiyat manipülasyonuna yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında, Bithumb’ın ofisine baskın gerçekleştirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!