Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Immutable, Web3 Projeleri İçin 500 Milyon Dolarlık Fon Kurdu

Avustralya merkezli Web3 teknolojileri firması Immutable, bu alandaki projeleri destekleyebilmek için 500 milyon dolarlık bir fon kurdu.

Ethereum blockchaininde ölçeklendirme çalışmaları yapan Immutable, bu fonu Web3 teknolojilerini kullanarak yeni oyunlar geliştiren ve non-fungible token (NFT) alanında çalışan projelere destek olmak için kullanacak.

Bu projelerin Immutable X olarak bilinen, Ethereum blockchainini ikincil katman (Layer 2) düzeyinde ölçeklendiren platformu kullanmaları beklenecek.

Immutable’ın kurucularından Robbie Ferguson, en büyük hedeflerinden birinin Web3 oyunlarını ölçeklendirebilmek olduğunu söylüyor.

“Web3 alanında karşımıza çıkan en büyük fırsatlardan birinin, gaming olduğunu düşünüyoruz.” diyen Ferguson, günümüz gaming sektörünün Web3 sayesinde “çok daha büyük” bir hal alabileceğini söyledi.

Şu anda yalnızca oyunların içinde alınıp-satılabilen varlıkların toplam değerinin 100 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Ferguson’un tahminlerine göre filmlerin, dizilerin, müziklerin de oyunlarda yer almaya başlamasıyla birlikte bu sayı 1 trilyon dolara kadar çıkabilir.

500 milyon dolarlık fonun “birkaç farklı yerden” finanse edildiğini söyleyen Ferguson, fonun Immutable ekosisteminde teşvik oluşturmak için kullanılacağını belirtti.

Fon, faaliyetleri sırasında BITKRAFT, Animoca Brands, Arrington Capital, Double Peak, AirTree, King River Capital, GameStop gibi bu alanda faaliyet gösteren diğer bazı isimlerle de iş birliği yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!