Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Açık Metaverse Projesi İçin FLUF World ile Bir Araya Geldi

Kripto ve blockchain şirketlerinden Ripple, “Açık Metaverse” konseptini hayata geçirebilmek için FLUF World ile iş birliği yapmaya başladı.

Yeni Zelanda merkezli Non-Fungible Labs tarafından geliştirilen FLUF World projesi, bu konsept için Root Network adlı yeni bir ağ kuruyor.

Temelinde Ripple imzalı XRP Ledger bulunan bu yeni ağın gas token’ı da XRP olacak. FLUF World’ün kurucularından Aaron McDonald’a göre bu proje, XRP’nin kullanım alanlarını artıracak.

Root Network’ü kullanan içerik üreticileri, kendi akıllı sözleşmelerini yazmak zorunda kalmadan akıllı sözleşme teknolojisinden faydalanabilecekler.

Bu ağda hem XRP Ledger hem de Ethereum ağlarına bağlanan köprüler kullanılabilecek. Ethereum Virtual Machine ile uyumlu olan Root Network, daha önceden Ethereum’da oluşturulmuş akıllı sözleşmeleri çalıştırmak için de kullanılabilecek.

FLUF World ekibi, Açık Metaverse konseptini finans, gaming, sosyal medya, ticaret gibi alanlardaki bariyerleri ortadan kaldırma ve insanların kendi varlıklarını, verilerini ve işlemlerini kendilerinin kontrol etmelerine müsaade etme ilkeleri üstüne dayandırıyor.

Ripple’ın yöneticilerinden Monica Long, yapılacak iş birliğiyle ilgili olarak, “Ripple olarak Açık Metaverse projesi kapsamında FLUF World ile ortaklık kurmuş olmaktan ötürü çok heyecanlıyız. Bu ortaklık, XRP Ledger’ın bu büyüklükteki metaverse projelerini de destekleyebilecek kadar güçlü olduğuna kanıt niteliğinde.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!