Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indiegogo’nun İlk Menkul Kıymet Token ICO’su 18 Milyon Dolar Topladı

St. Regis Aspen Resort tesislerinin hak sahibi işletmecisi, bir menkul kıymet tokeni arzı (STO) gerçekleştirdi ve Indiegogo platformunda yapılan ve ilk olarak görülen emtia ICO’sundan tamı tamına 18 milyon dolar topladı.

Varlık yönetim firması Elevated Returns, ünlü tatil tesisi St. Regis Aspen Resort’un da sahibi konumunda. Firma geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada akredite yatırımcıların satış boyunca 18 milyon dolarlık Aspen Coin satın aldığını ve Indiegogo aracılığıyla yapılan ilk menkul kıymet tokeni ICO’sunu başarılı bir sonuca ulaştırdığını vurguladı.

Hizmet tokeni ICO’larında olduğu gibi belirli bir ürün veya hizmet için kupon gibi bir işleve sahip olmak yerine, Menkul kıymet tokenleri yatırım sözleşmelerini temsil etmekte. Bu durumda her bir Aspen Coin, 18 milyon dolarlık St. Regis Aspen emtialarında belirli bir paya sahip oluyor. Menkul kıymetler de SEC tarafından denetlendiği ve düzenlendiği için, satış sadece akredite yatırımcılarla sınırlı kaldı ve halka açılmadı.

”Aspen Dijital yaklaşımı piyasada sadece varlık destekli yeni bir koini desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda geleceğin emlak sektörünün tokenleştirilmesi için de şablon oluşturuyor. Emlak sektörünün gelecekteki yatırım kapısı küresel bir kullanım, şeffaflık, halk erişimi ve likidite sunan bir tane olacaktır. Bunların hepsi blockchain teknolojisi ile sağlanabilir.”

Geçtiğimiz günlerde de New York içerisindeki 30 milyon dolar değerinde bir konut, blockchain üzerinden satışa çıkartılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment