Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vanuatu Hükümeti Blockchain ve ICO Yasal Düzenlemesi İçin Malta’dan Yardım Alacak

8 Ekim tarihinde Vanuatu Daily Post kaynağının aktardığına göre, Maltalı hükümet yetkilileri Pasifik bir  ada ülkesi olan Vanuatu’nun kendi blockchain düzenlemelerini oluşturmasına yardımcı olacak.

Vanuatu Dışişleri Bakanı Ralph Regenvanu, Bakanlar Kurulundan gelen talep doğrultusunda bir blockchain yasal çerçevesi ve düzenlemesi oluşturmak için Malta hükümeti yetkilileri ile temasa geçip onlardan yardım istemiş.

Malta Başbakanı Dr. Joseph Muscat ve Genel Sekreter Silvio Schembri ile bir toplantıda konuşma şansı bulan Regenvanu, blockchain endüstrisi ve ilk dijital para arzları (ICO) için olan yasal çerçevenin kritik rolüne dikkat çekmiş.

Eylül ayının ortalarında Bank of Vanuatu (RBV), kripto para birimleri hakkında genel bir duyuru yayınlamış ve kripto para birimlerinin ”Vanuatu içerisinde itibari bir para olmadıklarını ve Merkez Bankası tarafından piyasaya sürülüp denetlenmediklerini” içeren bir açıklama yapmış.

Haberde yer alan bilgilere göre, Malta yetkilileri Regenvanu’nun talebine ”anında” dönüş yapmış ve blockchain endüstrisi için uygun yasal düzenlemeleri ve çerçeveyi oluşturma konusunda Vanuatu Hükümetine elini uzatmayı kabul etmiş.

Regenvanu bunun yanı sıra belirli blockchain düzenleme standartları oluşturmak için  ”Blockchain Adaları Topluluğu” gibi bir öneride de bulundu. Vanuatu Daily Post’un haberine göre Muscat, ”Bakanın yaptığı öneriyi hoş bir şekilde karşılamış.”

Özellikle 2018 yılında yaptığı hamleler ve girişimlerle öne çıkan Malta, adeta bir anda dünyanın en işlek blockchain ve kripto adalarından bir tanesi haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment