Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Azerbaycan Merkez Bankası ile IBM Arasında Blockchain Ortaklığı Başladı

Trend News Agency tarafından yapılan bir habere göre teknoloji devlerinden IBM ile Azerbaycan Merkez Bankası arasında Blockchain ile ilgili yeni bir işbirliği başladı.

Kafkasya ve Orta Asya gibi bölgeler hakkında Türkçe, Rusça, Farsça gibi dillerle yayın yapan Trend News Agency, Azerbaycan Merkez Bankası’nın Blockchain teknolojisi üstünde çalışmaya başladığına dair yeni bir haber yayınladı.

Haber kaynağına göre Azerbaycan Merkez Bankası’nın bilgi teknolojileri biriminden sorumlu olan Farid Osmanov, Bakü’de gerçekleşen Azerbaycan-Almanya İş Forumu’nda bir duyuru yaptı: Beş yıllık yeni bir dijital dönüşüm planı.

Yapılan haberlere göre Osmanov, ülkenin merkez bankasının Blockchain teknolojisini araştırmak için IBM ile işbirliği yapacağını, dijital dönüşüm programının kısmen “büyük ölçekli” olacağını ve bu planın iki farklı yönde ilerleyeceğini söyleyerek şunu ekledi:

“Programın ilk ayağı dijital dönüşüm için hazırlanan planları kapsıyor. Planlar beş yıl gibi bir zaman dilimi geneline yayılacak ve program kapsamında ülkedeki ekonomi ve bankacılık sektörlerinin duydukları ihtiyaçlar karşılanacak.”

Osmanov tarafından yapılan açıklamalara göre Azerbaycan Merkez Bankası başlangıç aşamasında dijital dönüşüm sürecine odaklandıktan sonra dijital kimlik programı üstünde çalışmaya başlayacak. Yine Osmanov’un açıklamalarına göre merkez bankası, tüm bu süreç içerisinde on farklı ticari bankayla ve on beş farklı hükümet kurumuyla işbirliği yapıyor olacak.

Trend News Agency, bu konu hakkında yapılan açıklamaların zaman içerisinde güncellenebileceğine dair bir uyarı mesajı bıraktı ve konu hakkında IBM tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment