Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ING CEO’su: Libra Piyasaya Çıkarsa Bankalar Facebook ile İlişkisini Kesebilir

Hollanda merkezli bankacılık devi ING Bank’ın CEO’luk görevini üstlenen başarılı isim Ralph Hamers, Facebook’un merakla beklenen kripto parası Libra ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı.

Başarılı yönetici, Financial Times aracılığı ile verdiği demeçte, ING gibi bankacılık devlerinin temel olarak kendilerini finansal kriminal aktiviteden koruma amacı güttüğünü söyledi. Hamers, bu sebeple Libra’nın olası bir kötüye kullanımı durumunda bankaların aksiyon alabileceğini ifade etti ve şunları söyledi:

”Böyle bir şey olursa biz de gerekli tedbirleri alır ve müşteriyi kabul etmeyiz. Yani bankalar, gerekirse Facebook ile ilişkisini de kesme hakkına sahip  Bu da zaten sizlerin yapmayı çok seveceği tarzdan haberlerin oluşmasına yol açacaktır.”

Bilindiği gibi Libra sisteminin aktif bir şekilde kullanıma girmesi halinde, suçlular için çok avantajlı bir ürün olacağı iddia ediliyor. Her ne kadar Facebook bu yönde çok ciddi adımlar atmaya çalışıp bu işin olmayacağını garanti etse de, şu aşamada regülatörlerin tam manası ile ikna olduğunu ifade etmek pek de mümkün değil.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment