Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ING’den Dev Kripto Para Anketi! Türkiye Yine Üst Sıralarda…

ING, Avrupa vatandaşlarının kripto paralar hakkındaki görüşleriyle ilgili yeni bir anket düzenledi. Ankette Türkiye’yle ilgili de ilgi çekici verilere ulaşmak mümkün.

ING toplamda 15 farklı ülkeden 15 bin kişinin katıldığı bir anket düzenledi. Düzenlenen bu anket hala çok fazla sayıda kişinin kripto paralar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını gösteriyor.

Yetersiz Bilgi

ING tarafından yapılan bu anket açık bir şekilde gösteriyor ki insanların büyük bir kısmı hala kripto para konusunda yeterli bilgiye sahip değil.

FintechFutures gibi kaynaklara göre ankete katılan vatandaşların yüzde 73’ü kripto paraların belli bir merkez tarafından idare edildiklerini düşünüyor veya kripto paraları kimin yönettiğini bilmiyor.

ING ekonomistlerinden Teunis Brosens, kripto paraların daha fazla tanınması için regülasyonlara ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Brosens’in açıklamalarına göre kripto para sektörünün parlak bir geleceğe sahip olması için sektörün bir şekilde regüle edilmesi gerekiyor.

Yazar Glen Goodman ise kripto paraların hala yeteri kadar kullanışlı olmadıklarını düşünüyor. Goodman’a göre halkın çoğunluğunun bu konuda bilgisiz olmasının başlıca sebebi bu:

“Kripto paralar çoğunluk tarafından kabul görmedikleri sürece, o özel ‘uygulama’ geliştirilmediği sürece kripto paralar halkın gözünde önemsiz ve kullanışsız kalacaklar.”

Türkiye’den Bilgiler

Türkiye’deki vatandaşların kripto para konusunda diğer ülkelere kıyasla çok daha bilgili oldukları söylenebilir. Bunu ING’nin bundan önce düzenlediği anketlerde açık bir şekilde görmüştük.

Bu yeni düzenlenen ankete göre Türkiye’deki vatandaşların yüzde 63’ü, bankalarından kripto para hizmeti almak istiyor. Yine yüzde 63’lük bir kısım kripto paraların parlak bir geleceğe sahip olduklarını düşünüyor.

Goodman, Türkiye’deki vatandaşların kripto paralara neden bu kadar sıcak yaklaştıklarını değerlendirdi ve bunun Türkiye’deki ekonomik durumla alakalı olduğunu söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre Türkiye halkı “Türk Lirası’nın geleceğinden endişe duyduğu için” kripto paralara yönelmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment