Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Vergi Dairesi: Kripto Paralar “Para” Değiller

İngiltere’deki Majestelerinin Vergi ve Gümrük Dairesi (HMRC), ülkedeki kripto para vergileriyle ilgili yeni bir kılavuz yayınladı.

HMRC tarafından yayınlanan bilgilere göre kripto paralar tam anlamıyla birer para birimi olarak görülmedikleri için ülkedeki damga vergilerinden büyük ölçüde muaf tutulacaklar.

Para Değiller

HMRC tarafından yayınlanan kılavuza göre kripto paralar ne tam anlamıyla para birimi ne de para olarak değerlendirilebilirler. Majestelerinin Vergi ve Gümrük Dairesi, kripto paraları daha çok hisse senedi veya genel olarak menkul kıymet olarak görüyor.

HMRC’nin bu kararı aslında kripto paraların -istisnai durumlar haricinde- damga vergisinden muaf tutulacakları anlamına geliyor. Ancak ülkedeki kripto para kullanıcılarının yine de belli başlı vergiler ödemeleri gerekecek.

Vergiler Değişecek

İngiltere’deki kripto para kullanıcılarının tam olarak ne tür bir vergi ödeyecekleri belli değil. HMRC tarafından yayınlanan kılavuza göre kripto paralar durumdan duruma değişmek üzere:

  • değer artış kazancı,
  • kurumlar,
  • gelir ve
  • katma değer vergilerine tabii tutulabilirler.

Ülkedeki kişilerin (tüzeller dahil) ne tür bir vergi ödeyeceklerine ayrı ayrı karar verilecek ve kripto paralar sabit bir şekilde vergilendirlimeyecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment