Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft’tan Dev Proje: Kurumsal Şirketlere Özel Şipşak Tokenlar!

Microsoft yetkilileri geçtiğimiz gün Azure Blockchain Tokens adlı yeni bir platformun duyurusunu yaptılar.

Microsoft’un amacı bu platform sayesinde isteyen herkesin kendi tokenını oluşturabilmesini sağlamak.

Yeni Token Platformu

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Dünya genelindeki şirketler, Microsoft’un bu yeni platformunu kullanarak kullanıma hazır tokenlar geliştirebilecekler.

Platformu kullanan şirketler Token Taxonomy Initiative projesi doğrultusunda kendi tokenları tasarlayabilecek, bu tokenı kendi istedikleri özelliklerle donatabilecekler.

Projenin sorumlu isimlerinden Marley Gray, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

Token Taxonomy Initiative sınırları içerisindeki her türlü tokenın bir anda hayata geçirilebileceği bir platform oluşturuyoruz. Kendi tokenlarınızı kullanmak istediğiniz özel uygulamalar da kurabileceksiniz; Dynamics, SAP veya Microsoft Office gibi.

Ortaklar da Var

Microsoft’un bu yeni platformunda IBM’in Fabric FabToken’ı, Santander’ın BOND tokenı ve ConsenSys’in REWARD tokenı gibi bazı numunelik tokenlar kullanılıyor.

Ayrıca Microsoft’un bu yeni projeyi tek başına geliştirmediğini ve birkaç farklı ortakla birlikte çalıştığını belirtmek gerekiyor. Gray’in konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Microsoft bu projede kesinlikle yalnız değil. IBM, R3, Digital Asset de işin içinde. Hepsiyle ortağız.

Microsoft tarafından başlatılan bu projenin tam olarak ne kadar başarılı olacağı henüz bilinmiyor. Ancak projenin hedeflenen kitleye ulaşması halinde kurumsal şirketler çok kısa süreler içerisinde kendi tokenlarını oluşturabilir, bu tokenları yine kendi istedikleri uygulamalarda kullanmaya başlayabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment