Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Milletvekilleri NFT’ler ve Fan Tokenlar İçin Çağrıda Bulundu!

İngiltere parlamentosu NFT’lere ve taraftar tokenlarına karşı ciddi düzenlemeler getirilmesi gerektiğini raporladı. 

İngiltere milletvekillerini barındıran bir komite 10 Ekim Çarşamba günü NFT’ler ve fan tokenlar hakkında sert bir rapor yayınlayarak harekete geçilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu. Sunulan raporda, fan tokenların volatil yapısının hem taraftarlara hem de spor kulüplerine zarar verebileceği öne sürülerek bu tür projelerin yasaklanması talep edildi. Komite ayrıca NFT piyasasın ciddi bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu savunarak bu noktada hükümetin NFT platformları için davranış kuralları yayınlamasını tavsiye etti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kültür, Medya ve Spor Komitesi Başkanı Dame Caroline Dinenage, NFT projelerinin sanatçıların telif haklarını kolayca ihlal edebileceğini ve bu alandaki yanıltıcı reklamların zaten riskli olan yapıyı iyice tehlikeli hale getirdiğini vurguladı:

Sanatçılar, sıkı çalışmalarının meyvelerinin izinsiz olarak çalındığını ve tanıtıldığını görme riskiyle karşı karşıya kalırken, hileli ve yanıltıcı reklamlar zaten doğası gereği riskli olan bu işe dahil olan yatırımcılar için ekstra bir tehlike katmanı oluşturuyor.

Sunulan raporda, taraftar tokenlarının bulaşıcı bir şekilde spor sektörüne ciddi zararlar verebileceği öne sürülürken bu tokenların resmi spor kulüplerinden ayrı tutulması gerektiği belirtildi.

Komite başkanı Dinenage, taraftar tokenları hakkında duyduğu endişeyi şu ifadelerle dile getirdi:

Spor dünyasında, kulüpler sadık taraftarlardan ek para elde etmek için genellikle gerçekleşmeyen ayrıcalıklar ve avantajlar vaat ederek değişken kripto varlık planlarını teşvik ediyorlar. Fakat fiyatlarındaki dalgalanmalara ve taraftar grupları arasındaki çekincelere rağmen kulüplerin taraftar tokenlarını gelecekte uygun bir taraftar katılımı biçimi olarak sunabileceğinden endişe duyuyoruz.

İngiltere merkezli spor kulüpleri Manchester City, Arsenal ve Tottenham Hotspur’un halihazırda taraftar tokenları bulunurken milletvekillerinden gelen bu çağrının hızla yayılan bu sektöre bir cevap olduğu düşünülüyor.

İngiltere, 8 Ekim tarihi itibariyle kripto para sektörünü hedef alan ciddi düzenlemeleri hayata geçirerek bu konudaki net tavrını gösteren ülkeler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!