Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan İçin Bir İlk: BlackRock ve Barclays ile Blockchain Kullandı

Bankacılık devi JPMorgan, BlackRock ve Barclays ile birlikte teminat takası için ilk kez blockchain tabanlı bir işlem yaptı.

BlackRock, para piyasası fonlarından birinin hisselerini tokenlaştırmak için JPMorgan’ın Ethereum tabanlı Onyx blockchainini ve Tokenized Collateral Network’ünü (TCN) kullandı.

Token haline getirilen hisseler daha sonra tezgah üstü (OTC) bir türev işlemi aracılığıyla teminat olarak Barclays Plc’ye aktarıldı.

Bankalar, geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde geleneksel finans varlıklarını tokenlaştırmak için çeşitli çalışmalar yaptı. Citi gibi isimlerin de çalışmalar yaptığı bu alanda JPMorgan, öncü isimler arasında yer alıyor.

JPMorgan tarafından bugün yapılan açıklamaya göre tokenlaştırma süreci, yalnızca birkaç dakika içerisinde tamamlandı. BlackRock ile Barclays arasındaki transfer ise neredeyse anlık olarak gerçekleşti ve BlackRock, JPMorgan ve Barclays için bir ilki temsil etti.

JPMorgan’ın Onyx Digital Assets birimini yöneten Tyrone Lobban, yapılan işlemle ilgili şunları söyledi:

“TCN’nin hayata geçmesiyle birlikte müşteriler artık para piyasası fonlarının hisselerini token olarak teminat gösterip, para piyasası fonlarına yaptıkları yatırımlardan da faydalanabilecekler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!