Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngilizlerin Üçte Biri Kripto Yatırımı Yapıyor

ABD merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in hazırladığı Qualtrics raporuna göre İngiltere vatandaşlarının %33’ü kripto para satın aldı.

Qualtrics raporuna göre İngilizler giderek daha fazla kripto paralara yöneliyor.

Ekim 2021’de %29 olan İngiliz vatandaşlarının kripto para yatırım oranı, bu rapora göre %33’e ulaştı ve ankete katılanların %61’i önümüzdeki 12 ay içerisinde yaptığı yatırımları artırmayı planladıklarını belirtti.

İngiltere’nin yerel kripto para borsası CoinCorner’In CEO’su Danny Scott konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

İstatistikler inanılamaz derecede yüksek görünüyor. Bu anketin kaynağının nasıl yapıldığını bilmiyorum ama anket boyutunun küçük olduğunu ve şans eseri normalden daha fazla çıktığını tahmin ediyorum.

dedi.

Veri paylaşım platformu Statista’ya göre Birleşik Krallık’taki kripto para sahiplik oranı Coinbase’in yürüttüğü çalışmaya göre oldukça daha düşük durumda bulunuyor. Statista, İngilizlerin kripto para yatırım oranını %7 olarak belirtiyor.

Coinbase tarafından hazırlanan raporda ayrıca, İngilizlerin %52 oranında Ethereum (ETH), %34 oranında Dogecoin (DOGE) ve %33 oranında Binance Coin (BNB) tuttuğunu belirtti.

İngiltere’nin kripto sahiplik oranı Avrupa’da 2. sırada yer alıyor. Birinci sırada %47 ile Hollanda bulunurken İspanya %26 ile üçüncü ve İtalya %25 ile dördüncü sırada bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!