Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’in 3 Kurucu Ortağına 30 Milyon Dolarlık Ceza

Kripto para borsası BitMEX’in 3 kurucu ortağına, ABD New York Güney Bölge Mahkemesi tarafından 30 milyon dolarlık para cezası verildi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) 5 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamaya göre kurum, Arthur Hayes, Benjamin Delo ve Samuel Ree CFTC’nin bazı kurallarını ihlal etti ve bu sebeple her birine 10’ar milyon dolar para cezası verdi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, borsaya ve üç kurucu ortağına 2020 yılının ekim ayında dava açmıştı. Dava 5 Mayıs 2022 tarihinde sonuçlandı. Davanın sonucuna göre, BitMex borsasının bazı kuralları ihlal ettiği belirtildi.

CFTC’ye göre BitMEX, işlemlerini yürütebilmek için CFTC onayını almadan işlem yaptı ve onay olmadan Vadeli İşlemler Komisyoncusu olarak çalışmalar yürüttü. Ayrıca BitMEX’in, müşterinizi tanıyın (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) kurallarına uymağı belirtildi.

22 Şubat tarihinde BitMEX’in kurucuları Arthur Hayes ve Benjamin Delo, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile uzun bir dava sürecinin ardından “Banka Gizliliği Yasasını” (BSA) ihlal etmekten suçlu bulunmuşlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!