Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Eski Maliye Bakanı’ndan Kripto Para Açıklaması: Geride Kaldık!

İngiltere’nin eski Maliye Bakanı Philip Hammond, ülkenin dijital varlıklar için bir merkez olma yarışında Avrupa’daki rakiplerinden geride kaldığını ve bu durumun bir an önce yapıcı düzenlemelerle çözülmesi gerektiğini açıkladı.

Philip Hammond, Financial Times‘a (FT) verdiği son röportajında İngiltere’nin dijital varlıklar için bir finans merkezi olarak AB ülkelerinin gerisinde kaldığı konusunda uyardı. İngiltere’nin halihazırda önde giden ülkelerle rekabet edebilmesi için dijital varlıkları yöneten daha etkili bir düzenleyici çerçeve oluşturması gerektiği konusunda uyaran Hammond, hızlı hareket edilmesi için yetkili kurumlara çağrıda bulundu:

İngiltere’nin Brexit sonrası bu alanda lider olması gerekiyor. Ülkemiz, kendisinin geride kalmasına izin verdi. İsviçre daha ileride. AB de daha hızlı hareket ediyor. Ölçülü bir risk alma iştahı olmalı. Kripto para sektörünün daha iyi ve etkili bir düzenlemeye ihtiyacı var.

Kripto para firması Copper‘ın yönetim kurulu başkanı olarak yeni bir rol üstlendiğini duyuran Hammond, ilk günden şirket hakkında güzel haberler verdi. Yaptığı açıklamada, %70 düşen bir piyasada olunmasına rağmen Copper’ın son finansman turunu neredeyse tamamlandığını ve şirket için 2 milyar dolar bir değer biçilebileceğini vurguladı. Copper en son geçen yıl Ekim ayında 196 milyon dolar toplamıştı fakat o zamanki değeri hakkında bir açıklama yapılmamıştı.

İngiltere birkaç senedir kripto paraların merkezi olmak istiyor fakat Hammond’ın da ifade ettiği gibi bu yarışta yapıcı yaklaşımlar sergileyemedikleri için geride kalıyor. “Kripto merkezi” konusunda en iddialı isimlerden biri olan maliye bakanı Rishi Sunak, ekim ayında İngiltere’nin yeni başbakanı olmuştu. Sunak daha önce bir açıklamasında, İngiltere’yi kripto varlık teknolojisi ve yatırımı alanında global bir merkez haline getirmeyi hedeflediğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!