Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Kraliyet Darphanesi Altın Destekli Kripto Parasını Çıkarıyor

Ülkenin dolaşımda bulunan tüm fiziksel parasının üretiminden sorumlu İngiltere Kraliyet Darphanesi, kendi altın tabanlı kripto parasını piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Blockchain teknolojisine dayanan Royal Mint Gold, kraliyet darphanesi kasasında saklı altının dijital bir temsilcisi.

Royal Mint Gold’un  reklam yöneticisi Tom Coghill, Express.co.uk ile yaptığı bir röportajda, altın satan ve Royal Mint şirketlerinden biri olan The Royal Mint Bullion‘un , Blockchain teknolojisinde müşterilerine altın destekli mülk sahibi olma izni veren ilk şirket olduğunu söyledi. Coghill aynı zamanda bir RMG parasının bir gram altına eşit olduğunu ve ‘RMG’ye sahip olduğunuzda gerçek altına sahip olduğunuzu’ da belirtti.

World Gold Council tarafından paylaşılan bir haberde Bitcoin ve altın karşılaştırılıyordu. Buna göre Bitcoin 2017’de büyük bir gelişme katetmişti, altın ise her zamanki gibi önemli ve değerli bir yatırım olarak yerini korumuştu.

Coghill, Bitcoin yatırımlarının altına yapılan yatırımdan daha belirsiz olduğunu söyledi:

“Altın yaklaşık 6.000 yıldır önemli bir değer deposu niteliğinde, Bitcoin ise daha çok yeni ve geleceği de belirsiz.”

RMG’nin bu projesi ilk olarak 2016’nın Aralık ayında The Royal Mint tarafından açıklanmıştı.

İngiltere maden destekli kripto para yaratan tek ülke de değil. Geçen hafta yerel kaynaklar Avustralya’da, ülkenin en büyük maden rafinerisi olan Perth Mint‘in kendi maden destekli kripto parasını çıkarmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment