Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KodakCoin Token Satışı Birkaç Haftalığına Ertelendi

Kodak markalı kripto para olan KodakCoin’in çıkacağı tarih ertelendi.

CoinDesk tarafından önceden yapılan bir açıklamaya göre, halka açık satışın 31 Ocak’ta başlaması gerekiyordu. Bu satışın ardındansa 8 milyon KodakCoin’in satıldığı bir ön satış olacaktı.

Açıklamaya göre, bu gecikmenin sebebi yatırım yapmaya çalışanların ABD’de itibar etmelerini doğrulamak için yaratılan bir sürece dayandırılıyor. Bu da 1 milyon dolara veya en azından 200.000 dolarlık bir gelire sahip olmaları anlamına geliyor.

Açıklama şöyle devam ediyor:

“KodakCoin ICO’suna ve her yatırımcının güvenilirlik durumunu kontrol etme sürecinde izlediğimiz adımlara olan yoğun ilgiye bakılırsa, bu sürecin birkaç hafta sürmesini bekliyoruz.”

Bu proje Kodak ve WENN Digital arasında yapılan bir anlaşmanın ürünü ve amacı ise merkezi olmayan bir fotoğraf hakları yönetim platformu için temel bir token olmak. Ayrıca Ars Techina tarafından da belirtildiği üzere, daha önceden planlanmış benzer RYDE coin adlı, benzer bir projenin de devamı niteliğinde.

Kodak’ın blockchaine dayanması , firmanın diğer şirketlerin yatırımcılarından yararlanmaya çalıştığına dair dedikodulara sebep oldu. Birçoğu bu teknolojiye dayandırıldıktan sonra sermayelerinin ikiye veya üçe katlandığını görmüştü. ‘U.S Securities and Exchange Commission’, geçen hafta bu tür eylemleri daha yakından takip edeceğini açıklamıştı.

Piyasadaki veriler, gecikme olacağı duyurulduğu zaman Eastman Kodak Co.‘nun hisse fiyatlarının düştüğünü gösteriyor. Google’a göre, duyuru zamanı piyasadaki değerleri %15’ten fazla düşmüş.

31 Ocak’ta yapılan açıklama aynı zamanda yatırımcıları Facebook veya diğer sayfalarda beliren sahte KodakCoin ICO sayfalarına karşı uyarmış  oldu; böylece yatırımcılar şirketin platformu haricinde başka bir yerden token satın almamış olacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment