Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın En Büyük Devlet Bankası, Avrupa’da Kripto Para Borsası Açacak

30 Ocak Salı günü yerel basında çıkan haberlere göre Rusya’nın en büyük devlet bankası olan Sberbank, İsviçre şubesi olan Sberbank Switzerland AG’de kripto para borsası açmayı planlıyor.

Bankanın Küresel Pazarlar Başkanı Andrey Shemetov RBC’ye, Rusya bankasının borsa konumu olarak İsviçreyi seçtiğini çünkü Rus yetkililerin şu anda kripto para işlemlerine izin vermediğini ve kripto para borsasının İsviçre’de geçerli olduğunu söyledi.

Shemetov şu şekilde devam etti:

“Müşterilerin menfaatlerine hizmet etmek istiyoruz, bu yüzden her türlü ürün ve hizmete stratejik erişimimiz olması gerektiğini düşünüyoruz”.

RBC’nin haberine göre Sberbank şu anda ticaret altyapısını geliştirmekte ancak Shemetov, borsa işlemlerinin ne zaman başlatılacağını henüz belirtmedi.

Perakende yatırımcılarına kripto para borsasını sunmayı planlamayan Sberbank, kurumsal düzeyde çalışmak istiyor. Kripto para yatırımlarının piyasa oynaklığı nedeniyle yüksek risk taşıdığını da söyleyen Shemetov şunları söyledi:

“Kripto para borsa işlemleri yalnızca tüzel kişililer için mevcut olacak”.

Bu ayın başlarında, Sberbank başkanı Herman Gref, kripto paraların “hiçbir koşulda” yasaklanmaması gerektiğini söylemişti. Kripto paraların ve Blockchain’in “Şu anda gücü anlaşılmayan yeni devasa teknolojiler” olduğunu dile getirmişti.

25 Ocak’ta Rus yetkililer kripto paralar, ICO’lar, madencilik ve ticaret için bir düzenleyici sistem tanımlayan ve oluşturan Dijital Varlıklar Yönetmeliğini sunmuştu.

Tasarıdaki son gelişmelere göre, Maliye Bakanlığı şeffaflık potansiyeli nedeniyle dolandırıcılık riskini azaltacağı ve hükumetin vergi gelirini arttıracağı için kripto para ticaretini yasal olarak kabul etmeyi hedefliyor.

Yerel kripto para haber sitesi olan Forklog, tasarının son halinin 1 Temmuz 2018’den önce çıkacağını söylüyor ve bu da mevcut sürümün yürürlüğe girmeden önce değiştirilebileceği anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment