Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere: Kripto Para Vergilendirilmesi, Gelecek Yıl Başında Güncellenecek / ICO’lar Yasallaşacak

İngiltere’de kripto paraların vergilendirilmesi ile ilgili çalışmalarda yoğun bir mesafe kat edilmeye başlanmış durumda. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda vergilendirme için yapılacak çalışmaların Hazine Bakanlığı, Finansal Hizmetler Servisi ve İngiltere Merkez Bankası’nın ortaklaşa katkıları ile hazırlanacağı ifade edilirken, şu ifadeler kullanıldı:

”Şu anda kripto paralar ile ilgili risklerin giderilmesi, otoritelerimizin ilk önceliği olsa da, şu anda diğer süreçler ile de ister istemez karşılaşmaktayız. Ana amacımız, DLT ve kripto para teknolojilerinden azami faydayı sağlayacak şekilde onları düzenlemektir. Bu sayede hem bu teknolojinin kullanımı arttırmayı hem de bu teknoloji olan erişimi kolaylaştırmayı planlamaktayız. Ancak tüm bunlar için, öncelikle önümüzdeki resmin tam olarak ne olduğunu görmek de gerekiyor.”

Daha sonra vergi konusuna değinilen raporda, vergilendirme ile ilgili süreçlerin yapılacak çalışmalar paralel yürütüleceği ifade edildi. İngiliz yetkililer, şu anda gelir idaresi başkanlığının ve vergi dairelerinin bu konu üzerinde çalışma yaptıklarını ve yeni bir vergilendirme taslağının bu yılın sonu ya da gelecek yılın başında açıklanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, şu ifadeeler kullanıldı:

”Şu anda kripto paralar ile ilgili vergi yükümlülükleri resmi sitede yer almaktadır. Site, kendi rehberini 2019’un başında olmak üzere güncelleyecektir. Bu süreç içinde de, yetkililerin yaptıkları çalışmalar ve onların vardıkları sonuç belirgin bir rol oynayacaktır.”

İngiltere, aynı zamanda ICO’ları yasal yapmak için de çalışmalara başlandığını açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment