Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Maliye Bakanı Şirketlere Özel Bir Kurtarma Planı Hazırlıyor

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak bugün Başbakan Boris Johnson ile görüşerek Koronavirüsün ekonomik etkilerini tartışacak. The Times’ın haberine göre Bakan Sunak, ülkedeki şirketlerin bu salgından etkilenmesini önleyebilmek için yeni bir kurtarma planı hazırlıyor.

Teşvik Sunmuştu

Maliye Bakanı Sunak bundan yalnızca birkaç gün önce 30 milyar sterlinlik bir teşvik paketinin duyurusunu yaptı.

 

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs İngiltere ekonomisini de etkilemeye başladı. İnsanlara evden çıkmamaları tavsiye edildiği için birçok yerel işletmenin gelirinde düşüş görülmeye başladı.

Maliye Bakanı Sunak küçük işletmelerin herhangi bir sorun yaşamaması için bu işletmelere 1.2 milyon sterline kadar kredi sağlanacağını söyledi.

Kurtarma Planı

Maliye Bakanı Sunak bu teşvik paketinin yanı sıra bir de kurtarma paketi üstünde çalışıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçtiğimiz gün insanlara bar, restoranlar, sinema gibi yerlere gitmemeyi ve bir süre evde kalmalarını önerdi. İnsanların dışarı çıkmayıp evde kalıyor olmaları ülke genelindeki şirketleri etkilemeye başladı.

Maliye Bakanı Sunak bugün Boris Johnson ile bir araya gelerek bu şirketleri kurtarmak için ne gibi bir yol izlenebileceğini tartışacak. Daily Mail’in haberine göre Sunak özellikle bar, restoran gibi yerlerin işletmecilerine destek olmak istiyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Ülkemizin ve halkımızın sağlığını ve mali durumunu koruyabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ekonomiyi ve şirketleri desteklemek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment