Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Dijital Para İçin Öncü İsimlerden Fikir Alacak

İngiltere Merkez Bankası (BoE) dijital merkez bankası parası (CBDC) için yaptığı çalışmalarda kendi sektörünün öncüsü olan isimler ile birlikte hareket edecek.

Dijital merkez bankası parası çalışmalarını ilerletmek için kurulan ve katılım forumu ile teknoloji forumu olmak üzere ikiye ayrılan çalışma grupları; finans, teknoloji, blockchain gibi sektörlerin ve akademi dünyasının önde gelen isimlerini barındırıyor.

Her iki çalışma grubunda HSBC, Morgan Stanley, SWIFT, PayPal, Google, Diem Association, Cambridge Üniversitesi, Mastercard, IBM, Dünya Ekonomi Forumu, Spotify gibi kuruluşlardan temsilciler yer alıyor.

BoE ve Maliye Bakanlığı, CBDC’yle ilgili “politik hususlarda ve (onun) işlevsel gereklilikleri hakkında” bilgi almak ve CBDC’nin “tasarım, uygulama ve işletim” açısından doğuracağı pratik zorlukları anlamak için katılım forumunda yer alan isimler ile çalışacak.

Diğer forumdaki temsilciler ise CBDC’nin teknolojik zorluklarına dair değerlendirmelerde bulunacak.

Dijital merkez bankası paralarının hem yeni “fırsatlar” hem de yeni “zorluklar” getirebileceğini düşünen Merkez Bankası, milli dijital parasını hayata geçirip geçirmeme konusunda henüz nihai bir karar vermedi.


Görsel: İngiltere Merkez Bankası, (Fred Romero, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!