Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası’nın Yeni Başkanı: Bitcoin Alacaksanız Tüm Paranızı Kaybetmeye Hazır Olun!

İngiltere’nin üst düzey finansal düzenleyicisi FCA‘nın eski başkanı ve İngiltere Merkez Bankası‘nın göreve henüz geçmemiş yeni Başkanı olan Andrew Bailey, Bitcoin ve kripto paralar hakkında yine açtı ağzını yumdu gözünü.

Bitcoin Hakkında Uyardı

Daha önce kripto paraların balon olduğunu belirten Bailey, bu sefer ise kripto para birimi satın almak isteyenleri uyardı:

“Eğer Bitcoin satın almak istiyorsanız, bütün paranızı kaybetmeye hazır olun. Kripto paraların içsel değerleri yok. İnsanlar bunları sadece işlemsel değerleri için kullanıyorlar.”

Bitcoin’in, insanların umduğu gibi bir değer kazanamadığını belirten Bailey, bunun kötü bir yatırım olduğunu belirtti. Buna ek olarak Facebook’un Libra projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bailey, Facebook’un daha önce kişisel bilgilerle olan tecrübesinin örnek teşkil ettiğini vurguladı. Facebook’un Libra girişiminin çok kötü bir şekilde yönetildiğini belirten Başkan, bunun endişe verici olduğunu belirtti.

Bailey daha önce 2017 yılında ünlü boğa koşusu öncesinde de kripto paralara karşı insanları uyardı ancak daha sonra BTC 20.000 doları bulunca açıklamaları unutuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment