Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchaini Corona Virüsü Bile Durdurmuyor

HSBC, Standard Chartered gibi bankalar tarafından geliştirilen Contour projesi neredeyse hazır. Geçtiğimiz yıl boyunca çeşitli testlere tabii tutulan bu projenin birkaç ay içerisinde hazır olması bekleniyor.

Blockchainin Faydaları

Contour adlı bu blockchain projesi HSBC, Standard Chartered, CTBC Holding, ING, Bangkok Bank, BNP Paribas, SEB ve Citi tarafından ortak bir şekilde geliştiriliyor. Bu sekiz banka, söz konusu platformu geliştirebilmek için Singapur’da yeni bir şirket açtılar.

Projeden sorumlu isimler Contour’u başlıca akreditif işlemlerini yapmak için kullandılar. Birkaç ay boyunca bu işlemlerle test edilen platform bu süreci başarılı bir şekilde tamamladı.

Yapılan testler gösterdi ki bankalar bu platform sayesinde çok daha kolay bir şekilde işlem yapabiliyorlar. Ayrıca bankalar Contour sayesinde normal şartlarda zorlanacakları bazı işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.

HSBC’nin Asya-Pasifik bölgesinden sorumlu küresel ticaret müdürü, test sürecinde elde edilen sonuçlardan gayet memnun. Küresel Ticaret Müdürü Ajay Sharma, Contour ile yapılan işlemlerle ilgili şunları söylüyor:

Ticari işlemlerde blockchain teknolojisini kullanarak günümüzde karşılaştığımız bazı fiziki engelleri rahatça aşabiliyoruz.

South China Morning Post’un haberine göre Sharma burada “fiziki engel” derken Corona virüsüne de atıfta bulunuyor. Sharma’nın açıklamalarına göre bu platformun test süreci gösterdi ki bankalar blockchain teknolojisini kullanarak Corona virüsü gibi salgınlardan bile etkilenmeden işlem yapabiliyorlar. 

Contour projesini test eden bankalar, akreditifli işlem yaparken Corona Virüsten herhangi bir şekilde etkilenmediler. Bu bankalar söz konusu test işlemlerini herhangi bir aksaklık olmadan tamamlayabildiler.

Bu Sene Hazır

HSBC tarafından yapılan açıklamalara göre Contour projesinden alınan sonuçlar genel olarak olumlu oldu.

Bu projenin gelişimine katkıda bulunan sekiz banka, Contour projesini bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planlıyor. Bankalar bu yüzden Singapur’da açtıkları şirket için işe alım yapacak, ofisi büyütecek ve projeyi ticari olarak kullanılabilir hale getirecekler. Bu sürecin birkaç ay içerisinde tamamlanması ve projenin yılın ikinci yarısında aktif hale gelmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment