Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkezli Bu Şirketin Yasa Dışı Hizmetler Verdiği Fark Edildi

Birleşik Krallık‘taki finans piyasalarını düzenlemekle yükümlü olan Finansal Davranış Otoritesi (FCA), vatandaşlara herhangi bir lisansı olmamasına rağmen hizmet veren bir kripto para şirketi hakkında uyarıda bulundu.

İngiltere merkezli kripto para şirketlerinden Next Coin, bir süredir yerel kripto para yatırımcılarına çeşitli hizmetler sunuyor. Şirket bu hizmetleri bir süreliğine yetkililerin radarına yakalanmadan sunmaya devam etti ancak FCA, şirketin faaliyetleri hakkında uyarıda bulundu.

Finansal Davranış Otoritesi bundan birkaç ay önce vatandaşlardan şüpheli buldukları kripto para şirketlerini kendisine ihbar etmelerini istemişti. İngiltere’de yasa dışı şekilde hizmet veren kripto para şirketlerinin sayısı artış gösterdiği için FCA bu sorunu olabildiğince hızlı şekilde çözmek istiyor.

İngiltere’deki bazı kripto para yatırımcıları tarafından yapılan ihbarlar, Finansal Davranış Otoritesi’nin Next Coin hakkında bir araştırma yapmasına yol açtı. FCA bu araştırmaları sonucunda şirketin yasa dışı hizmet verdiğini fark etti.

Next Coin, yatırımcılara “FCA tarafından onay aldığını” iddia ederek hizmet sunuyor ve lisanslı bir şirketmiş gibi hareket ediyor. Ancak FCA tarafından yayınlanan duyuruya göre şirket FCA tarafından onay almadı. Next Coin’in bu durumda yasa dışı bir hizmet sunduğunu belirten FCA, yatırımcıları konu hakkında uyardı.

Bu gibi lisanssız şirketlerden hizmet alan yatırımcıların dikkatli olmaları gerekiyor. Bu şirketler herhangi bir lisansa sahip olmadıkları için şirket müşterileri de yaşayacakları herhangi bir kayıp durumunda herhangi bir tazminat alamıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment