Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Parlamentosundan Kripto Paralara Detaylı Araştırma

İngiltere parlamento grubu kripto para endüstrisinin detaylı bir şekilde incelenmesi için soruşturma başlattı.

İngiltere parlamentosunun konuyla ilgili birimleri, kripto paraların konumunun netleştirilmesi adına bir soruşturma başlattı. Sektör hakkındaki bir çok bilinmeze açıklık getirmeyi planlayan bu araştırma süreci İngiltere’yi kripto yatırımının küresel evi yapmak, merkez bankası tarafından çıkarılması planlanan dijital para birimini detaylandırmak gibi kilit konulara odaklanıyor. Parlamento grup üyelerinden oluşan APPG (Tüm Partili Parlamento Grupları), düzenleyiciler ve kripto para endüstrisi uzmanlarından sektörün düzenlenmesine ilişkin görüşlerini bildirmelerini talep etti.

Söz konusu araştırma formu hakkında açıklama yapan APPG Başkanı Lisa Cameron MP, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Son yıllarda kripto para birimlerine ve dijital yatırımlara olan ilginin artışı, kullanıcılar ve devlet organları için kaçınılmaz olan düzenlemelerin gerekliliğini gözler önüne seriyor. Dünya çapında ki politik söz sahiplerinin de kripto paralar üzerindeki yaklaşımlarını ve nasıl düzenlemeler yapılması gerektiğini araştırdığı bu süreç, sektör için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

İngiltere’de ki kripto para ve dijital varlıklar üzerindeki temel yapıcı politikalara odaklanacak bu araştırma süreci, parlamento üyelerinin her türlü önerisine açık şekilde yürütülecek. Elde edilen bulguların Parlamento’daki Hazine Yürütme Komitesi ile de paylaşılacağı ve yazılı geri bildirimlerin 5 Eylül tarihine kadar kabul edileceği yapılan açıklamanın detayları arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!