Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere, Stablecoinler İçin Beklenen Regülasyon Planını Duyurdu

İngiltere Merkez Bankası ve ülkenin regülatörü FCA, stablecoinlerin nasıl regüle edileceğiyle ilgili genel bir yol haritası çizdi.

Bugün yapılan açıklamaya göre İngiltere Merkez Bankası, yaygın bir ödeme aracı olarak kullanılabilecek olan ve değeri sterline sabitlenen stablecoinleri regüle edecek. İngiltere Merkez Bankası, sterline dayalı stablecoinlerin merkez bankasında tutulacak mevduatlarla desteklenmesini öneriyor.

Finans piyasalarını düzenleyen FCA, genel olarak kripto para sektörünü denetleyecek. Birleşik Krallık’ta itibari para ile desteklenen bir stablecoin ihraç etmek isteyen şirketlerin FCA’dan onay alması gerekecek.

FCA, stablecoinlerin yeterli miktarda varlıkla desteklendiğinden ve kolaylıkla itibari paraya dönüştürülebildiğinden emin olmak istiyor.

Regülatörler, stablecoinlerin nasıl düzenleneceği ile ilgili sundukları bu öneriler için kamudan 6 Şubat’a kadar geri dönüş bekleyecek.

FCA ayrıca stablecoin ihraççılarının tüketicilere faiz ödemesine izin verilmemesi gerektiğini düşünüyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sarah Breeden, şöyle konuştu:

“Stablecoinler, Birleşik Krallık’taki dijital perakende ödemelerini iyileştirebilir. Bu, sağlam ve açık bir regülasyon hazırlama ihtiyacını beraberinde getiriyor. Sunduğumuz önerilerin amacı, güvenli şekilde inovasyon yapılmasını desteklemek, böylece firmaların yönetmeleri gereken riskleri anlamasını ve kamunun dijital paranın ve ödemelerin her haline güven duymasını sağlamaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!