Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Stablecoin Regülasyonu İçin Yol Haritası Hazır

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Rishi Sunak; pazartesi günü yaptığı açıklamalarla stablecoinlerin yasal olarak nasıl düzenleneceğine ilişkin bir yol haritası çizdi.

Maliye Bakanlığı tarafından bugün yapılan resmi açıklamaya göre stablecoinler, yasal açıdan geçerli birer ödeme şekli olarak tanınacak.

Bakanlık, bu hamleyle birlikte Birleşik Krallık’ı kripto varlık teknolojisi ve yatırımı alanında global bir merkez haline getirmeyi hedefliyor.

Maliye Bakanı Sunak, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Amacım, Birleşik Krallık’ı kripto varlık teknolojisi için global bir merkez haline getirmek. Bugün açıkladığımız adımlar, bu alandaki şirketlerin Birleşik Krallık’ta yatırım ve inovasyon yapıp, burada büyümelerine yardımcı olacaktır.” dedi.

Bu hedef doğrultusunda; stablecoin ihraççılarının ve hizmet sağlayıcılarının Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermesine olanak sağlayacak cinsten bir yasal çerçeve oluşturulacak.

Hükümet ayrıca Birleşik Krallık’taki kripto para pazarının büyümesine katkıda bulunabilmek için rekabetçi bir vergi sistemi oluşturmayı planlıyor.

Bakanlığın açıklamasına göre İngiliz Darphanesi, bunlara ek olarak yaz aylarında bir non-fungible token (NFT) oluşturacak.

Birleşik Krallık’ın finans piyasalarını denetleyen FCA da bugün kripto para sektöründeki paydaşlara, sektörün geleceğiyle ilgili görüşlerini paylaşmaları için çağrıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!