Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Finans Otoritesi Yatırımcıları İki Kripto Para Şirketi Hakkında Uyardı

İngiltere‘deki Finansal Davranış Kurumu (FCA), Local Bitcoin Ltd ve BK Coin adlı şirketlerin ülkede yatırım hizmeti sunma gibi bir yetkilerinin olmadığını belirtti ve ülkedeki yatırımcıları bu gibi şirketlerden kripto para ile ilgili bir hizmet almamaları yönünde uyardı.

Finansal Davranış Kurumu kripto paraları yasalar doğrultusunda düzenlenmiş varlıklar olarak değerlendirmiyor ancak kripto para tabanlı türevler FCA’nın denetimi altına giriyorlar. İngiltere’nin kripto para sektörüne şu ana dek temkinli bir şekilde yaklaşmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Ülkedeki yetkililer attıkları adımlarda aşırıya kaçmamaya ve dengeli kararlar vermeye çalışıyorlar. FCA da bu doğrultuda çalışıyor.

Aynı kişiler tarafından yönetilen Local Bitcoin Ltd ve BK Coin adlı şirketler İngiltere’deki yatırımcılara kripto paralarla ilgili çeşitli hizmetler sunuyorlar. Bu şirketlerin sitelerinde verilen hizmetlerin gayet yasal oldukları belirtiliyor ancak yerel yetkililer aynı görüşte değil.

FCA bundan bir süre önce kripto para sektöründeki birkaç şirketi olumlu yönde takip etmeye başladı ve bu şirketlere gelişmeleri, iş modellerini hayata geçirmeleri için çeşitli imkanlar tanıdı. Kripto para sektöründeki gelişimleri engellemek istemeyen FCA’nın bazı şirketlere yaptırımlar uyguladığını görmek de mümkün. Ülkenin finans alanındaki otoritesi olan kuruluş, insanları kandırmaya yönelik hareket eden şirketlerin peşine düşmüş durumda.

İngiltere’deki İhtiyatlı Düzenleme Otoritesi (PRA), geçtiğimiz ay bazı bankaların, şirketlerin ve yatırım firmaların CEO’larına bir bildiri göndererek yöneticileri kripto paraların riskleri hakkında uyarmıştı. PRA tarafından gönderilen bildiride şirketlerin durum tespit süreçlerinde yapılabilecek iyileştirmelerle ilgili bazı tavsiyeler de yer alıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment