Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’nın Kripto Parasını Yerli Vatandaşlar Dahi Kullanmıyorlar

Ekonomik krizde uğraşan Venezuela bundan bir süre önce kendi kripto parasını oluşturdu. Ancak gariptir ki Venezuela’daki vatandaşların Petro ile hiçbir şekilde bağlantılarının olmadığına dair haberler var.

‘Bulunamıyor’

Reuters tarafından yapılan habere göre Venezuela’daki Atapirire adlı şehrin vatandaşları, ülkenin petrol ile desteklenen kripto parasından henüz faydalanmış değiller. Reuters’tan Brian Ellsworth konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Meğerse Venezuela’da Petro’ya denk gelmek bir hayli zormuş. Reuters konuyla ilgili daha fazla şey öğrenmek için dört ay boyunca kripto para ve petrol sahası alanından uzmanlarla konuştu, Petro’ya atanana petrol rezervlerinin olduğu alanı ziyaret etti.”

Ülkenin başkanı olan Nicolas Maduro bundan bir süre önce iki yeni resmi para birimi açıkladı: Egemen Bolivar ve Petro. Maduro attığı bu adımın ülkesine çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyor. Maduro’nun birkaç hafta önce yaptığı açıklama şöyleydi:

“Yeni Egemen Bolivar’ın üretimiyle birlikte 20 Ağustos’ta ekonomik değişim kesin olarak başlayacaktır.”

Ellsworth’ün de dediği gibi Reuters bu konuyla ilgili aylar boyunca araştırmalar yaptı ve ülkedeki çeşitli yerleri ziyaret etti. Reuters yaptığı bu araştırmalar sonucu “ülkedeki büyük kripto para borsalarından hiçbirinin Petro ile alım-satım yapma imkanı sağlamadığını” fark etti.

Atapirire’nin yerlilerinden olan Igdalia Diaz, Reuters’a konuşurken “burada Petro’dan iz yok” dedi ve şehrinin yaşadığı çeşitli sorunlardan bahsetti.

Maduro Petro’nun bir hayli başarılı olduğunu iddia etse de ülkede bu iddiayı destekleyecek pek somut bir kanıt yok. Ellsworth:

“Hükümet Petro’nun değerini Venezuela’daki bir petrol varilinin fiyatına -yaklaşık 66$- sabitledi ve Petro’yu Atapirire’nin etrafını çevreleyen 380 kilometre karelik alandaki petrol rezervleriyle destekleyeceğine dair söz verdi. “

Petro’ya herhangi bir kripto para borsasına rastlamak mümkün değil. Petro küçük şehirlerdeki mağazalarda ve dükkanlarda ödeme aracı olarak dahi kabul görmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment