Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee’nin ”Hacklenemez” Bitfi Cüzdanı Hacklendiğini Kabul Etti

John McAfee tarafından ‘hacklenemez’ olarak nitelendirilen ve hackleyene ödül vaat edilen Bitfi cüzdanı yakın zamanda açıklama yayınladı ve pazarlama materyallerinden ”hacklenemez” ibaresini kaldıracaklarını duyurdu. Söz konusu değişim Twitter üzerinde @spudowiar olarak yer alan kullanıcının cihazı hacklemesi üzerine yaşandı.

Firma bunun yanı sıra hackleyene ödül vaat ettikleri programı da bitirdiklerini belirtti. Bitfi hacklenme olayının kabul edilmesi sonrası, araştırmacılar tarafından keşfedilen açıkların kapatılması için bir güvenlik yöneticisi işe aldıklarını da vurguladı.

”Bizim amacımız topluluğu birleştirmek ve dünya çapında dijital varlıkların kabulünü hızlandırmak olsa da, eylemlerimizden bazılarının bu amaca zarar veren cinsten olduğunu fark ettik.”

Bitfi ”hacklenemez” ibaresini kaldıracaklarını belirtse de, basın saatine göre ibareyi firmanın internet sayfasında görmek mümkün. Cüzdanı hackleyen kişi olarak ödülü almaya hak kazanan spudowiar ise cüzdanı hackleme videosunu Twitter üzerinden paylaştı.

Firma hacklenmeye yol açan güvenlik açıklarını kapatacaklarını duyursa da, bir kaç güvenlik araştırmacısı güvenlik açığının cüzdanın kendi mimarisinden kaynaklandığını ve bu sebeple herhangi bir güncellemenin bunu engelleyemeyeceğini iddia etmekte.

John McAfee ise hala cüzdanın hacklenmediği düşüncesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment